IGPF

Șapte acte falsificate depistate asupra unui conațional în PTF Leușeni

19 Aprilie 2024

Politiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest documentează un conațional cu privire la deținerea actelor cu indici de falsificare. Incidentul a fost consemnat în dimineața zilei de 19 aprilie 2024 în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

Un cetățean moldovean în vârstă de 35 de ani s-a prezentat în punctul de trecere a frontierei Leușeni, pe direcția intrare în Republica Moldova în calitate de șofer la un vehicul înmatriculat în Germania. 
Deși a prezentat documentele necesare pentru trecerea frontierei, polițiștii de frontieră au efectuat control în linia a doua asupra autoturismului, urmare acestor acțiuni au fost descoperite șapte acte, inclusiv cărți de identitate și permise de conducere pretinse a fi emise de autoritățile din Bulgaria și România. 
Fiind examinate prin intermediul tehnicii din dotare, sau depistat indici de falsificare.
La audieri, persoana a declarat că a achitat 250 EUR, per document.

Conform procedurii, documentele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei în laboratorul criminalistic al IGPF. Cercetările pe caz continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor.

📌 Reiterăm cetățenilor să nu recurgă la astfel de ilegalități, deoarece acestea sunt pasibile de răspundere conform prevederilor Codului Penal al Republicii Moldova. Conform acestuia, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false se sancționează cu amendă în mărime de până la 650 de unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității în intervalul de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.