tr

Noi operatori de drone și-au incheiat cu succes instruirea

20 Ianuarie 2023

Astăzi, 20 ianuarie 2023, a fost încheiat un curs de operare a aeronavelor fără pilot la bord, de tip aripă fixă, în cadrul căruia nouă polițiști de frontieră și-au îmbunătățit capacitățile de pilotare ale acestora. Cursul a fost desfășurat de către angajații Poliției de Frontieră, pregătiți anterior în calitate de formatori în domeniu.

Au fost discutate cu viitorii operatori, reprezentanți ai diferitor subdiviziuni de frontieră teritoriale, despre particularitățile referitoare la specificațiile tehnice ale sistemului de aeronavă fără pilot la bord (UAS) Songbird, operațiunile de bază ale zborului, planificarea misiunilor, modul de control al zborurilor, modul de operare a stației de control la sol și desigur noțiuni din avionică.  

Totodată, în premieră la acest tip de curs, organizat și desfășurat de către IGPF, au participat 10 angajați ai IGP, BMA, IGC și IGSU. Colegii din subdiviziunile MAI au avut statut de observatori, în acest sens familiarizându-se cu activitatea de operare a dronelor și pentru un ulterior transfer de inițiativă.

În continuare, rămâne una din prioritățile Poliției de Frontieră implementarea celor mai moderne și inovatoare tehnologii pentru a oferi cele mai bune servicii de control și supraveghere a hotarelor Republicii Moldova, ca cetățeanul simplu mereu să se afle siguranță.