Două tinere moldovence au încercat clandestin să revina acasă

foto

În rezultatul schimbului de informații operative între autoritățile de frontieră moldo-ucrainene s-a reușit reținerea a două tinere moldovence, care au încercat să revină clandestin acasă. Din declarații s-a aflat că trecerea frontierei în Ucraina, la fel a fost în mod fraudulos.

În după amiaza zilei de ieri, 02 martie a.c., polițiștii de frontieră din Tudora au fost informați de către colegii ucraineni precum că au fost observate două persoane care traversează frontiera pe jos și nestingherit din Ucraina în Republica Moldova. Acționând conform informației operative, la aproximativ un km de linia frontierei de stat au fost reținute două persoane de gen feminin. Deși nu au putut prezenta actele de identitate, acestea au comunicat că sunt cetățene moldovence cu vârste de 22 și respectiv 38 de ani, informații confirmate ulterior, după cercetările adiționale.
La audieri, tinerele au declarat că în Ucraina au ajuns  ilegal încă din vara anului trecut și au recunoscut că au încercat prin aceeași metodă să revină acasă.

Ca urmare a verificărilor suplimentare s-a aflat că una dintre conaționale nu este la prima sa abatere de la lege, fiind anterior cercetată penal pentru o cauză similară.

În prezent, polițiștii de fronteră din Direcția regională EST cercetează cazul sub aspectul de comitere a infracțiunii privind trecerea ilegală a frontierei de stat, prevăzute de art. 362 al. 1 Cod Penal al RM. Totodată, persoanele au fost reținute pentru 72 de ore și plasate în Izolatorul de detenție provizorie din cadrul IP Căușeni.