Cetățean ucrainean documentat pentru trecere ilegală (Video)

trecere.nord

Un tânăr ucrainean a fost reținut în timp ce încerca să iasă din țară, prin ocolirea punctului de trecere a frontierei. Audiat, acesta a declarat că de vină ar fi condițiile de călătorie impuse în perioada pandemică. 

Astăzi, în jurul orelor 07.00, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni cu ajutorul sistemului fix de supraveghere a fost observată o persoană, ce înainta grăbit din interiorul țării spre Ucraina. 

Imediat, în regiune a intervenit grupa operativă care a reținut persoana în cauză pe direcția „Grimăncăuți (MD) – Vașcovțî (UA)”. La fața locului, a fost identificat un cetățean ucrainean, în vârstă de 27 de ani. Bărbatul a fost escortat la sediul Sectorului, unde s-a aflat că este un locuitor al satului Vașcovțî, raionul Sokireni, regiunea Cernăuți.

Tânărul ucrainean  a relatat că din cauza noilor reguli de trecere a frontierei de stat în contextul pandemiei COVID-19 a ocolit punctul de trecere, pentru a ajunge în Ucraina.

În prezent, organul de urmărire penală din cadrul Direcției regionale NORD cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzut de art.362 al.1 Cod Penal al RM.