IGPF

29 persoane declarate inadmisibile în Republica Moldova în ultimile 24 ore

20 August 2023

În contextul măsurilor întreprinse pe linie de securitate, având la bază analiza de risc și informațiile obținute prin schimbul de informații cu Serviciul de Informații și Securitate, dar și cu partenerii internaționali, pentru 29 de cetățeni străini care intenționau să intre în Republica Moldova s-a aplicat refuzul de intrare în ultimele 24 de ore.

În cazul cetățenilor străini nu le-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, și după masurile de filtrare instituite persoanele au fost întorse în statul de pornire. Iar cu privire la cazul mediatizat al unui interpret străin returnat recent din Moldova, menționăm că despre interdicția aplicată din anul 2022 au fost informați din timp organizatorii până la data sosirii acestuia în țara noastră.

Amintim că pentru a exclude riscurile de securitate, în toate punctele de trecere a frontierei de stat sunt aplicate protocoale de securitate, ceea ce presupune suplimentarea controlului trecerii frontierei de stat pentru călători, în special pentru cetățenii străini.

În continuare, Poliția de Frontieră în cooperare cu autoritățile naționale competente și partenerii internaționali va întreprinde măsurile necesare pentru a nu admite cazuri ce atentează la siguranța și securitatea statului și a cetățenilor Republicii Moldova.