Gheorghe - Miercuri, 16 Octombrie 2019 10:13 - Ungheni

Buna ziua! Care sunt normativele de trecere a produselor alimentare din Republica Moldova in Romania ( sunt persoană fizică ) , nu am nevoie sa fac un import de marfa mare in Romania  , doar cit consta in norma vamala, am intrat pe site-ul dat al Poliției vamala si scire numai despre tigari si alcool  , astept Rs vostru mersi).

Alex - Marți, 15 Octombrie 2019 23:36 - Chișinău

Vă salut!Rog să fiu ajutat... dacă merg în vacanță Lisabona, escala în aeroportul Maria Britanie(cu aceiaș companie WizzAir), cu pașaport biometric. Aeroportul fiind zonă de tranzit, pot avea careva dificultăți?Vă mulțumesc! Cu respect Alex.

Oxana - Marți, 15 Octombrie 2019 22:29

Buna ziua. As vrea sa stiu, daca este un termen minim  de valabiliate sa pasaportului biometric pentru a trece frontiera din Moldova in Romania, Iasi? Adica daca imi expira pasaportul biometric in 3 saptamani, dar vreau sa stau 1 saptamana, imi vor permite sa trec frontiera in Romania?

Cristina - Marți, 15 Octombrie 2019 19:47 - Corjova

Bună ziua, sunt moldoveanca cu pasaport biometric. Dacă eu am stat in afara tării R.M. pe o perioadă de 85 de zile după care am revenit și în ziua 87 vreau să plec iar din țară,este posibil?

Sacara - Marți, 15 Octombrie 2019 19:13 - Soroca

am Stat 2 luni in Italia și după mam întors la Moldova după cit timp pot pleca iar.cu pașaportul biometric

Nicu - Marți, 15 Octombrie 2019 19:04 - Nisporeni

Salut, Sunt intr-o situatie complicata si nu prea stiu la cine sa apelez.S unt din Republica Moldova si sunt casatorit oficial in Republica Moldova cu o cetateanca din Filipine. Locuim in Emiratele Arabe si vrem sa venim in vacanta. Sotia mea detine pasaport filipinez si nu poarta oficial in pasaport numele de familie al meu, doar in certificatul de casatorie. Am apelat la Ambasada Republicii Moldova din Emiratele Arabe pentru a aplica la viza de scurta durata pentru sotia mea . Acolo am aplicat, insa ambasadoarea ne-a "sfatuit" sa aplicam la viza de lunga sedere D la care a si aplicat , dupa care sa aflam ca viza nu a fost aprobata si sotia mea a fost suspendata de a mai aplica deoarece in pasaport este inca necasotorita ceea ce nu corespunde cu certificatul de casatorie. Noi fiind neinformati de aceasta, am fost ghidati si ferm convinsi de alegerea facuta de ambasada. 

Raspunsul ambasadoarei a fost acela ca sotia mea a mintit la interviul dat si nu i-a oferit acesteia informatia corecta despre statutul ei, si a i-a spus ca poate aplica pentru viza numai daca isi va schimba pasaportul cu numele de familie corespunzator celui din certificatul de casatorie. Acum vreau sa intreb daca  inca mai pot sa aplic online pe evisa.gov.md la viza de scurta sedere pentru sotia mea, si daca pot verifica cumva undeva daca numele ei este suspendat sau nu? Va multumesc !

Tudor - Marți, 15 Octombrie 2019 18:04 - Iasi

Buna ziua, Persoanele care au permis emis in UK au vreo restrictie in a conduce pe teritoriul Republicii Moldova?

Tamas Lucian - Marți, 15 Octombrie 2019 12:45 - Roman/Romania

Buna ziua!as dori va rog sa ma ajutati cu o informatie si anume eu sunt cetatean roman si momentan sunt in Franta si doresc sa plec pana in Chisinau 3zile si am cumparat bilete de avion dus intors.eu nu detin pasaport pentru ca e expirat de mult timp si va rog sa imi spuneti daca pot ajunge in Republica Moldova doar cu buletinul(actul de identitate)

Scutaru Marina - Marți, 15 Octombrie 2019 12:22 - Drochia

Va rog frumos ma adresez la Politia de frontiera Chisinau sa ma ajutai sa aflu daca mia fost scoasa interdintia ca am avut credit si mi sa pus interdintia pina a achita crediru eu cu banca nu am nimik deja de o luna dar eu sunt cu interdictie si am fost la juderatorie si a facut incheere a trimis pin posta electronica incheerea a interdictiei si eu pe deseara am bilet la avion si asa am perdut un bilet ca eu nu am fost ingormata de interdictie va rog din suflet

Alina - Marți, 15 Octombrie 2019 06:55 - Oss

Bună ziua, eu sunt româncă și trăiesc cu un cetățean olandez in olanda, el are un copil de 13 ani care provine dintr-o relație anterioară și vrem să mergem o săptămână în vacanță în România menționez ei nu sunt căsătoriți....ca să putem intra in Ro cu minorul are nevoie de procură de la mama lui? Copilul este pe numele tatălui... mulțumesc 

Mihai - Marți, 15 Octombrie 2019 01:24 - Iasi

Buna seara,am si eu o intrebare.vreau sa duc din iasi in moldova o canapea din piele sh,este canapeauna mea si vreau so dau parintilor,pot aveaceva probleme la traversare?

Nistor - Luni, 14 Octombrie 2019 22:32 - Edinet

Bună seara. Mă aflu în Franța și vreau să vin in Republica Moldova cu mașina fratelui. Am nevoie de ceva acte suplimentare?

Vlad - Luni, 14 Octombrie 2019 17:07 - Chișinău

Termenul de ședere pentru cer. Israel, cum se calculeaza, care este limita de ședere, cit timp permite legea sa stea in RM?

Daniel - Luni, 14 Octombrie 2019 11:14 - Moldova

Buna ziua as dori sa aflu daca am amenda in germania si nu am achitato  pot pleca in alta tara europa

Daniel - Luni, 14 Octombrie 2019 11:11 - Moldova

Buna ziua as dori sa aflu am o amend in germania cit creste pe zi amenda daca nu achiti la termenu dat

Mihai - Luni, 14 Octombrie 2019 00:22 - Rezina

Bună ziua, sunt plecat de 4 luni peste hotare, am mașina acasă pentru care am platit vinieta 3 luni când am intrat în țară, mașina înmatriculată în România, după am mai cumpărăt online pe o lună. Nu este prima mea intrarea cu mașina în țară, și în total credca am vreo 4 luni jumătate, acum am citit mai atent un punct pe care nu-l înțeleg și va rog sa mi-l explicați. Revin acasă în noiembrie, ce fel de vinietă trebuie sa aleg ? 

Atenție !

* Pentru prima intrare a autoturismului și remorcii pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioada de 

180 de zile se achită vinieta de 85 euro. Pentru următoarele perioade consecutive sau incomplete de 

180 de zile se alege opțiunea ”Peste 180 zile” și se achită obligatoriu taxa de 180 euro.

** După primele 180 zile pentru care a fost achitată vinieta, pentru următoarele perioade consecutive 

sau incomplete de 180 de zile se achită obligatoriu taxa de 180 euro și nu 85 euro.

Ion - Luni, 14 Octombrie 2019 00:12 - Moldova

Salutare. Am o intrebare in care va rog sa imi raspundeti sau sa ma indreptati spre calea unde pot gasi răspuns: am pasaport biometric moldovenesc si am viza Marii Britanii. Va fi o problema daca imi imi iau zborul dintro alta țară europeana, spre exemplu din Romania, nu din Moldova, spre Marea Britanie? Va fi posibilă trecerea sau vor aparea probleme/complicatii? 

Vasile - Duminică, 13 Octombrie 2019 21:03 - Chisinau / Paris

Bună seara am și eu o intrebare. 
Deja de 2 ani locuiesc la Paris în baza pașaportului și buletinului de identitate românesc.

In luna decembrie 2019 dorim sa zburăm la Moscova intr-o mica excursie de 10 zile.
Aici la moment avem cu noi pașaportul românesc cît și cel Moldovenesc, biometric . 

In ziua care voi avea zborul care pașaport trebuie sa-l prezint la frontieră pentru a ieși fără probleme din UE și sa intru in Russia fără de interdicții. Știind că cu pașaportul MD nu avem nevoie de viză pentru spațiul RUS însă avem posibilitatea de 90 zile pentru ședere in UE (care a trecut de fapt), iar cu cel Românesc nu putem ajunge in Russia pentru că trebuie o viză însă putem sta liber in UE.  

Zborul se efectuează cu o escală în Germania. 

Vă mulțumesc mult pentru orice informație utilă. 

Marina - Duminică, 13 Octombrie 2019 16:10 - Stefan Voda

Buna ziua! Ca locuitoar al raionului Stefan Voda am dreptul sa calatoresc in Ucraina cu buletinul. Va rog sa imi spuneti daca sunt careva restrictii in ceea ce priveste punctele vamale pe unde pot strece frontiera? Pot sa trec  doar pe la Palanca si Tudora sau nu sunt restrictii?

Multumesc!

сергей герасименко - Sâmbătă, 12 Octombrie 2019 20:34 - украина, николаев

08.10.2019при выезде с Р.Молдава у меня не забрали документ о взятии на временный учет в Р. Молдова, нужно ли принимать какието меры

Maria - Sâmbătă, 12 Octombrie 2019 12:43 - Anenii noi

Buna ziua ,as dori sa stiu dacă permisul de conducere englez este recunoscut in R.Moldova

Alex - Sâmbătă, 12 Octombrie 2019 11:08 - Iasi

Buna ziua! De curand, am achizitionat impreuna cu 4 prieteni 12 perechi de incaltaminte sport din china si am vrea sa le aducem in tara prin dhl. Problema este ca:

 • pentru 3 perechi de adidasi costul transportului este aprox 600-700 lei.
 • pentru 12 perechi de adidasi costul transportului este  aprox 1200 lei.

Intrebarile sunt: Cum pot aduce toate perechile intr-un singur colet pentru a economisi bani pe transport, totodata demonstrand ca nu fac comert cu ele/ ca nu sunt beneficiarul tuturor perechilor. Care este limita maxima pentru o singura persoana pentru perechi de adidasi? Care este cantitatea maxima pentru sosete care poate fi importata (daca la adidasi ar fi 5 perechi de exemplu... la sosete este valabila aceeasi cantitate?) Multumesc anticipat! 

Ripa Ionut - Sâmbătă, 12 Octombrie 2019 01:15 - Barlad

Buna ziua! Sunt major, am permis am certificat de nastere. Buletinul imi este la facultate si nu il am la mine. Nu am pasaport, nu am procura. Merg cu masina personala a tatălui meu impreuna cu mama mea si cu tatal meu. Pot trece vama din Romania in Republica Moldova si inapoi fara buletin? Am permisul si certificatul de nastere. 

Alina - Sâmbătă, 12 Octombrie 2019 01:05 - Ungheni

Buna seara !As dori sa stiu daca dețin permis de conducere englez pot conduce in R.Moldova?

Voitic - Vineri, 11 Octombrie 2019 14:55 - Făleşti, Ciolacu Vechi

Bună ziua!De ce acte am nevoie ca să ajung la mănăstirea Chițcani împreună cu un copil de 11 ani.

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial