Marina - Luni, 21 Ianuarie 2019 23:58 - Chisinau

Buna ziua. Nora si copilul minor de 1 an sunt plecati in Belgia la soț. Ambii parinti ai copilului au cetatenia romana, iar copilul a plecat acolo cu pasaportul moldovenec. Zilele astea am ridicat certificatul roman pentru nepot si l-am trimis lor. Poate sa rămână nora cu copilul în Belgia sau e necesar sa se întoarcă în Moldova cu pașaportul moldovenesc inainte de expirarea celor 90 zile și apoi sa plece deja cu documentele românesti?

Moldovanu Mariana - Luni, 21 Ianuarie 2019 21:52

Trebuie sa plec in Ucraina pe 8 februarie 2019 si sa revin pe 10 februarie 2019,iar pasaportul biometric expira pe 11 mai 2019. O sa fie probleme la trecerea frontierei?Cite luni inainte trebuie sa fie valabil pasaportul? Multumesc anticipat.

Percic inna - Luni, 21 Ianuarie 2019 16:00 - Chisinau

Buna ziua. Spuneti-mi va rog daca putem pleca in Italia eu cu pasaportul rominesc iar copilul meu minor cu pasaport biometric.

Nelea - Luni, 21 Ianuarie 2019 15:56 - TELENESTI

Buna ziua spunati va ror mi sa spus ca am interdictie de a parasi tara dar nu am primit nici o scrisoare referitor la aceata cum pot verifica

Cristina - Luni, 21 Ianuarie 2019 10:25 - Chisinau

am o întrebare este posibila părăsirea tarii de către un minor (16ani) doar cu buletinul roman și fără procura din partea părinților Pentru însoțitor?

Istrate valentin - Luni, 21 Ianuarie 2019 09:50 - Braila

Pot să trec vama in republica moldova daca masina e pe numele tatălui meu. Am un contract de comodat intre mine si el

Ana - Duminică, 20 Ianuarie 2019 22:38 - Chișinău

Bună ziua. Spuneti-mi, vă rog,daca  la dumneavoastră pot afla informații referitor la interdicția de a călători  în țările Schengen. 

elena - Duminică, 20 Ianuarie 2019 18:23 - Anenii Noi

bună seara. am înțeles ca cu pașaport biometric de ultim model se poate sa pleci în Anglia. este adevărat sau este un zvon numai. 

Osaulenco Nadejda - Duminică, 20 Ianuarie 2019 17:43 - Dubosari

M'am nascutsi ,Locuesc in DUBOSARI,in casa proprie.Cetatenie Moldovei nu dispun. Am cetatenie RUSIEI. Am viza de resedinta temporara pe 5 ani.in Transnistria ,fiindca nu detin pasaport transnistrean viza este aplicata in fisa de sosire /листок прибытия/.  In de data 29 octomrie am plecat din Moldova prin aeroportul Chisinau. Politistul de frontiera mea facut preintimpinare orala ca eu incalc legea de sedere si im face deport /in pasaport nu sa facut nici o insemnare/. Cindva eu am apelat aici cu asemenea intrebare,si am primit raspuns la acest subiect cu aplicarea N Legii pentru locuitorii Transnistriei, acum intrebarea sa ridicat din nou. Pe data de 26 februarie vreau sa ma intorc acasa iarasi prin aeroport si vreau sa stiu daca nu voi avea probleme la trecerea politiei de frontiera. Va rog exsplicatie la acest subiec. Multumesc .

Janciu - Duminică, 20 Ianuarie 2019 17:42 - Chisinau

Bună. Aşa o întrebare am fost în ue 30 zile la odihna cu paşaport Biometric, apoi am revenit in ţara si peste 20 de zile am plecat iarăşi în UE  la munca pe bază de Viză tip D. Acuma sa terminat termenul la viză si am revenit in ţarăţ si am vrut sa va întreb peste cit timp pot pleca  iarăşi în UE si cit pot sa ma aflu pe teritoriul UE.... Mulţumesc anticipat.

Cristian - Duminică, 20 Ianuarie 2019 17:11

Buna ziua, am cetatenie romana, dar sunt stabilit in UK de ceva vreme pentru studii. In urma selectarii intr-un proiect Erasmus+KA1 am sansa sa ma duc in moldova (chisinau) in aprilie pentru doua saptamani, am nevoie de pasaport sau doar de buletin pentru moldova ? Tinand cont ca zborul va fi : Londra- Moldova . Moldova- Londra . multumesc

Наталија Цуркан - Duminică, 20 Ianuarie 2019 14:05 - Skopje,Macedonija

Здравствуите,скажите пожалуста,нужна ли транзитнаја виза гражданам Молдови,если ја лечу из Скопје,Македонија до Кишинева через Мјинхен и делају там пересадку в течении 3 часов на одном и том же аеропорту.Паспорт не старее 10 лет,но не биометрическии.

нАТАЛИЈА цУРКАН - Duminică, 20 Ianuarie 2019 14:02 - Skopje,Macedonija

Здравствуите!Скажите пожалуиста,нужна ли мне транзитнаја виза,если ја лечу изСкопје,Македонија до Минхена и из Минхена в Кишинев?Паспорт не старее 10 лет,но не биометрическии.Пересадка в течении 3 часов в одно и том же аеропорту.Спасибо

Mihail - Duminică, 20 Ianuarie 2019 12:46 - Stefan voda

Buna ziua 

As dorii sa pun asa o intrebare 

Am primit acasa o scrisoare de la ministerul apararii

in scrisoare scrie astfel ca sunt invitat la judecatorie pentru ca nu mam prezemtat la timp pentru control (Armata )

si ca trebuie sa platesc amenda pe data de 18 Decembrie am fost invitat la judecata si nu mam  prezentat pentru ca nu eram in tara

Doresc mult sa aflu pot parasi hotarele republicii Moldova ?

Laur - Duminică, 20 Ianuarie 2019 12:22 - Bacau

Buna ziua,

Sunt cetatean roman si as dori sa fac o mica escapada pana in  republica moldova. Ce acte mi.ar trebui sa trec vama.(mentionez ca masina este inmatriculata pe firma dar am contract de vanzare cumparare intre mine si acea firma). O a doua intrebare ar fi ce cantitate de produse pot aduce cu mine de la duty free. (tigari, alcool, dulciuri, altele).

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Nicoleta - Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019 20:32 - Chisinau

buna ziua,am nevoie de un sfat,am un catel si vreau sa ii fac pasaport ca sa putem calatori impreuna cu el in masina ...unde ne putem adresa,si avem posibilitatea de a merge in alta tara cu cainele?

Geonny - Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019 19:22 - Madrid

Buna am o intrebare am mai mult de 90 zile in eu si vreau sa plec acasă și vreau sa stiu ce poate se intplat la vama cu românia vreau la avia sa vin e posibil sa revin in tara ?

Vlad Cercel - Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019 18:04 - Chisinau

buna ziua vreau sa aflu C. Nicolae e dat in cautare la vama albita?

Elena Saru - Vineri, 18 Ianuarie 2019 19:12 - Cioropcani ungheni

Buna ziua am interdictie 7 luni in Romania mam casatorit cu un roman in R.Moldova  afland astfel ca daca ma casatoresc am voie sa intru din nou in Romania fiind sotia unui cetatean roman  si in plus am schimbat numele de familie a sotului si sunt insarcinata   , ce ziceti am voie sa trec inapoi in Romania 

Igor - Vineri, 18 Ianuarie 2019 18:38 - Spania

Sotia e însărcinată 

Va trebui sa nască aici

A fost pusă la evidenta cu documentele moldovenești 

Ne vom putea întoarce înapoi în Moldova cu buletinul ei roman cu familia ei de fata mare? 

E valabil? 

Dar a venit aici cu beometricu

Александр - Vineri, 18 Ianuarie 2019 17:08 - Черкассы

День добрый. 26 января еду на соревнования в Кишинев. Один из моих учеников имеет гражданство России. Скажите ему нужна доверенность от родителей на пересечение границы Молдовы. Украинцы сказали доверенность не нужна. Ребенку 14 лет и есть загран.

Gicu - Vineri, 18 Ianuarie 2019 17:05 - Orhei

Buna ziua ... daca am un credit si am restante dar nu sunt dat in judecata pot trece hotarele Republicii Moldova? 

andreea - Vineri, 18 Ianuarie 2019 13:00 - chisinau

Am nascut un copil in italia are 1 an de zile acum. si vreau sa vin acasa de sarbatori. am vorbit la ambasada sii fac copilului pasaport moldovenesc mai are si certificat italian si certificat moldovenesc.  intrebarea mea este : la intoarcere in italia cu copilul pot sta la fel cit doresc? nu voi avea interdictie de 90 de zile?

IGPF - Vineri, 18 Ianuarie 2019 16:44

Ținând cont de faptul că, modul de intrare, şedere,tranzitare şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia, Vă sugerăm să adresați întrebarea dvs. autorităților competente ale Italiei.

cicu - Vineri, 18 Ianuarie 2019 11:52 - bucuresti

buna ziua.am buletinul o idee deteriorat.se vad toate datele de pe el.doar ca mi la ros fetita la poza,si in partea dreapta sus.nu foarte rau.pot calatori asa cue l?multumesc

IGPF - Vineri, 18 Ianuarie 2019 16:44

În conformitate cu prevederile art.1 al Legii nr.269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente. 

Totodată, vă informăm că, în conformitate cu prevederile art.5 al Legii nr.273 privind actele de identitate din sistemul naţional de paşapoarte, se consideră nevalabile actele de identitate: „g) care au fost deteriorate”.

Evgheni - Vineri, 18 Ianuarie 2019 07:55 - Chisinau

Salut

Ma intereseaza citi timp var mai fi posibel cetatenilor moldoveni Ssa faca Cetatenie Romina

Am inteles ka pina in luna 09.2019 Si inka o intrebare Daca te te afli in UE mai mult de 90 de zile, adika 12 luni, 24 luni, fara vizza sau  acte  ce ti permit...Ce Poate fi dupa asta....

Merci!!!!!

IGPF - Vineri, 18 Ianuarie 2019 16:45

Cetăţenii RM trebuie să respecte:

-Regulile de intrare şi de şedere pe teritoriul statelor UE

-Să nu depăşească 90 de zile în decursul a 180 zile

-Legislaţia locală, inclusiv regulile de circulaţie rutieră şi ordine publică.

În cazul în care cetăţenii RM vor încălca regulile de şedere, vor fi puşi în sutuaţia de a părăsi sau de a fi deportaţi forţat din ţara membră UE (acţiunea care întotdeauna este asociată cu interdicţia de intrare de la 1 pînă la 5 ani). Alternativ statele membre ale UE pot aplica măsuri administrative – amenzi, care pot ajunge pînă la 3000 de euro. În cazul în care amenzile nu sunt platite, persoanei nu i se va mai permite să intre în ţara respectivă. 

Mai multe informații referitor la libera circulație în spațiul Uniunii Europene puteți găsi accesând: http://border.gov.md/index.php/ro/novisa  sau http://border.gov.md/index.php/ro/visaeu.  

Întrebarea Dvs. referitor la obţinerea cetăţeniei române nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova. 

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial