Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

.

foto 34În perioada 2 - 8 decembrie 2019, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 317 226 traversări, dintre care un număr mai mare – 159 916 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 85 828 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 52% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 56 802 traversări persoane,
PTF Sculeni – 41 842 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 38 273 traversări persoane,
PTF Otaci – 33 378 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 27 680 traversări persoane,
PTF Cahul – 16 195 traversări persoane,
PTF comun Palanca – 15 668 traversări persoane.

Cea mai aglomerată zi a fost duminică, 8 decembrie 2019, fiind înregistrate valori de 57 377 traversări persoane și 13 882 traversări mijloace de transport. Din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost consemnat al trecerilor cetățenilor moldoveni – 32 779 traversări.

Pe parcursul săptămânii precedente, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 72 de evenimente, cu documentarea a 78 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
- 30 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- 22 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
- 13 conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;
- șapte tentative de trafic ilicit de bunuri.

Au fost declanșate 146 de consemne, dintre care șase pe INTERPOL, iar 140 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 99 de cetăţeni străini, dar și 131 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 56 de procese verbale și chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 51 350 lei și încasarea amenzilor de 25 225 lei.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
- verificarea, din timp, a valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
- tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
- îndemnăm agențiile de turism să notifice Poliția de Frontieră, în prealabil cu 24 de ore, despre sosirea grupurilor de turiști în punctele de trecere.
- permiterea trecerii tuturor formalităților de frontieră a motocicliștilor, fără a sta în rând cu alte tipuri de mijloace de transport.
- în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, dar și ce documente sunt necesare la traversarea frontierei de stat, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
- verificarea mediei timpului de așteptare în punctele de trecere, prin aplicația TRAFIC ONLINE de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră.
- manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial