Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

.

PF 39În perioada 1 – 7 octombrie 2018, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 180 de evenimente, cu documentarea a 187 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:
- 32 de încălcări a regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- 32 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
- 102 conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;
- 14 tentative de trafic ilicit de bunuri.

Au fost declanșate 150 de consemne, dintre care 14 pe INTERPOL, iar 136 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente, 33 de cetăţeni străini, dar și 43 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Patru cetățeni moldoveni au fost deportați din Uniunea Europeană, iar la un conațional nu i-a fost autorizată intrarea în UE.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 50 de procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 170 000 și încasarea amenzilor de 68 075 lei.

Polițiștii de frontieră au avut opt întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 388 403 traversări, dintre care un număr mai mare – 194 290 treceri pe sensul de ieșire din Republica Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 94 794 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule cu numere de înmatriculare străine – 47 782 traversări.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 67 052 traversări persoane,
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 60 013 traversări persoane,
PTF Otaci – 45 804 traversări persoane,
PTF Sculeni – 39 637 traversări persoane,
PTF Giurgiulești-Galați – 29 677 traversări persoane,
PTF Cahul – 17 691 traversări persoane,
PTF Criva – 16 902 traversări persoane,
PTF Palanca – 15 715 traversări persoane,
PTF Costești – 13 816 traversări persoane,
PTF Vulcănești – 10 918 traversări persoane.

Cea mai aglomerată zi din săptămâna precedentă a fost ziua de duminică, 7 octombrie 2018, fiind semnalat un flux de 70 255 traversări persoane. Din totalul de traversări un număr mai mare a fost pe sensul de ieșire din țară – 36 492 traversări, cât și înregistrate mai multe treceri ale cetățenilor moldoveni – 40 273 traversări.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
 verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
 tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor în punctele de trecere.
 consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru autoturisme.
 manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial