Instruire în domeniul traficului de fiinţe umane

tr1În data de 23 aprilie, angajaţii Direcţiei regionale Vest au participat în cadrul unui training specializat privind traficul de fiinţe umane. Cursul de instruire a fost organizat de reprezentanţii Misiunii UE de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM).

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În rezultatul desfășurării activităților specifice în zona de competență, cu scopul de a supraveghea și controla frontiera de stat, preveni și combate migrația ilegală și infracționalitatea transfrontalieră, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acţiuni ilegale:

Aviz!

Joi, 24 aprilie, începând cu orele 10:00, în Sala polivalentă a Clubului sportiv central Dinamo se va desfăşura finala Campionatului Poliţiei de Frontieră la volei.

Un georgian oprit din drumul ilegal spre Europa

georgÎn baza unei acţiuni comune desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, la frontiera moldo-română au fost depistaţi şi reţinuţi trei georgieni. Unul din ei a fost reţinut de poliţiştii de frontieră moldoveni în apropierea nemijlocită de râul Prut.

Spre Ucraina, cu paşaportul prietenului

foto simbolPoliţiştii de frontieră au identificat un tânăr din oraşul Rîbniţa care intenţiona să ajungă ilegal în Ucraina în baza pasaportului străin, pe care l-a primit cu "împrumut" de la prietenul său.

Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

1263976 499407116821494 903842408 oÎn rezultatul desfăşurării activităţilor specifice în zona de competenţă, angajaţii Poliției de Frontieră, în perioada 14 - 20 aprilie 2014, au depistat şi documentat 130 persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

Din suflet pentru suflet

3Sărbătorile pascale au o semnificație spirituală deosebită, îndemnându-ne să ne oprim şi să reflectăm asupra faptelor noastre, să fim mai buni, mai înțelegători, mai receptivi la nevoile celor din jur şi să ne unim întru organizarea actelor de caritate, în special, pentru persoanele care au nevoie de dragoste și căldură sufletească.

  • baner_guvern_md
  • baner_moldova_md
  • baner_parlament_md
  • baner_presedinte_md
  • banner_MAI
  • cnpdcp
  • vama