Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

1263976 499407116821494 903842408 o

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

Campania de informare TFU ”Invizibili printre noi” a ajuns și la frontieră

PF 8În punctul de trecere a frontierei ”Otaci” a fost amenajată o expoziție cu siluete umane inscripționate cu istorii reale ale victimelor traficului de ființe umane. Astfel, timp de o săptămână, călătorii vor avea posibilitatea să se oprească în preajma figurinelor, să citească și să conștientizeze urmările acestui flagel infracțional, dar și să-și noteze contactele instituțiilor cu competențe în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane.

Un lot de plante și material semincer, urma să ajungă ilegal în Ucraina

2Polițiștii de frontieră documentează un tânăr ucrainean care procurase din Republica Moldova plante și material semincer și intenționa în mod fraudulos să le transporte în Ucraina. Activitatea ilegală a cetățeanului a fost deconspirată ieri, 15 octombrie curent, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni.

Pericolele pentru sănătatea publică evaluate de către experții OMS

balea 1Lucrătorii medicali ai Poliției de Frontieră au prezentat raportul național privind pericolele biologice, chimice și radiologice pentru sănătatea publică în cadrul procesului de evaluare externă comună. Evenimentul s-a desfășurat sub egida Organizației Mondiale a Sănătății, care a reunit reprezentanții a 12 țări din întreaga lume.

Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

20170329- MG 0528În perioada 8 – 14 octombrie 2018, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 229 de evenimente, cu documentarea a 233 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

91 de elevi ai CESF au depus Jurământul de credință

PFEveniment important la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei, 91 de elevi înmatriculați în primul an de studii au depus jurământul de credință Patriei. Ceremonia a avut loc astăzi, 12 octombrie 2018, pe Piața Independenței din orașul Ungheni.

Elevii admiși la CESF vor depune Jurământul de credință Patriei

22339008 1456688744426655 2497744213481595999 oMâine, 12 octombrie 2018, începând cu ora 10.00, pe Piața Independenței din orașul Ungheni se va desfășura ceremonialul depunerii Jurământului de credință Patriei de către cei 91 de elevi înmatriculați în primul an de studii la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei.
În cadrul evenimentului vor participa șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, reprezentanții administrației publice locale, alături de cadre didactice, rude și prieteni.
Jurnaliștii interesaţi de mediatizarea acestui eveniment sunt invitaţi pe Piața Independenței din orașul Ungheni.

O cooperare continuă între Poliția de Frontieră și UNHCR

PF 9Astăzi, 10 octombrie 2018, șeful Poliției de Frontieră Fredolin Lecari a avut o întrevedere cu doamna Yolande Ditewig, funcționar superior responsabil de politicile regionale, Reprezentanța Regională pentru Europa Centrală a Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR). Ședința de lucru s-a desfășurat la sediul IGPF, din mun. Chișinău.

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial