4500 pachete de țigări urmau să ajungă ilegal în România

2Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Frăsinești au depistat și ridicat, în urma unor acțiuni de combatere a contrabandei cu produse de tutungerie, aproximativ 4500 pachete de țigări de diferite mărci comerciale. Marfa urma să fie transportată peste frontiera verde cu scopul de a fi comercializată în țările din Uniunea Europeană.

Noi cunoștințe și experiențe privind combaterea traficului ilicit de substanțe nucleare și radioactive

g1Astăzi, 31 noiembrie, a fost încheiat Cursul Național în domeniul Tehnicilor de Detectare a Radiațiilor pentru Ofițerii Liniei Întâi de Reacționare care s-a desfășurat în Departamentul Poliției de Frontieră timp de 5 zile. Instruirea a fost petrecută de către specialiști din cadrul Poliției de Frontieră, experți din țară și străinătate în domeniul radioactiv și nuclear. Cursul a fost destinat angajaților Poliției de Frontieră care activează la prima linie de control la hotarele țării.

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În rezultatul desfășurării activităților specifice în zona de competență, cu scopul de a supraveghea și controla frontiera de stat, preveni și combate migrația ilegală și infracționalitatea transfrontalieră, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acţiuni ilegale:

4 mii de țigarete, depistate la controlul de frontieră

image-2deb18f8510b03b59f5874865eb00774859c7855c68bb1d40e0a2a01269ba948-VÎn punctul de trecere Chișinău-Aeroport, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră şi vameşi, a reținut 4000 de țigarete de contrabandă. Produsele de tutungerie au fost descoperite în bagajul de cală al unui moldovean.

Mesaj de condoleanțe

Angajaţii Poliţiei de Frontieră deplâng plecarea prematură a colegului lor, care a decedat în rezultatul electrocutării.

În această dimineață, în gospodăria polițistului de frontieră s-a aprins șopronul în care era depozitat nutrețul. Acesta cu propriile forțe a încercat să stingă focul declanșat, însă din cauza unui fir electric neizolat a fost electrocutat, rezultatul fiind fatal.

Aeroportul Chișinău amenințat, din nou, cu bombă

646x404O alertă falsă cu bombă a fost anunțată, în această dimineață, pe Aeroportul Internațional Chișinău. Un cetățean moldovean a precizat, printr-un apel telefonic că este minat un automobil pe teritoriul adiacent Aeroportului.

Peste 297 mii de moldoveni au mers fără vize în Uniunea Europeană

3În 6 luni de zile, de când Republica Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize, 297 178 de cetățeni moldoveni, deținători de pașapoarte biometrice, au traversat punctele de trecere situate la frontiera cu Uniunea Europeană și Aeroportul Internațional Chișinău.

  • baner_guvern_md
  • baner_moldova_md
  • baner_parlament_md
  • baner_presedinte_md
  • banner_MAI
  • cnpdcp
  • vama