Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În rezultatul desfășurării activităților specifice în zona de competență, cu scopul de a supraveghea și controla frontiera de stat, preveni și combate migrația ilegală și infracționalitatea transfrontalieră, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acţiuni ilegale:

Prevenirea traficului ilicit de substanțe nucleare și radioactive - tematica întrevederii reprezentanților Poliției de Frontieră și Administrației Naționale a Securității Nucleare SUA

Untitled-1Șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Ianuș Erhan a avut o întrevedere cu Jared Carter, reprezentantul Aministrației Naționale a Securității Nucleare, Programul ”A Doua Linie de Apărare” al Departamentului Energetic al SUA, privind cooperarea în scopul prevenirii traficului ilicit de substanțe/materiale nucleare și radioactive.

Afgan sub identitate străină

p1Polițiștii de frontieră din cadrul punctului de trecere Chișinău Aeroport au depistat un cetățean afgan care a prezentat la controlul de frontieră un pașaport emis de autoritățile din Marea Britanie. Documentul de călătorie figura în baza de date a Interpol ca fiind furat.

148 cazuri de falsificare, contrafacere și utilizare a documentelor străine de călătorie

ziaru ocnitaPolițiștii de frontieră, pe parcursul a 10 luni ale anului curent, au constatat 148 cazuri de falsificare, contrafacere și utilizare a documentelor străine de călătorie. În perioada similară a anului 2013, numărul infracțiunilor de acest gen a constituit 218. Cei mai des apelează la astfel de tertipuri moldovenii – 106, românii -14 și ucrainenii -10.

Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

În rezultatul desfăşurării activităţilor specifice în zona de competenţă, angajaţii Poliției de Frontieră, în perioada 10 – 16 noiembrie 2014, au depistat şi documentat 131 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

  • baner_guvern_md
  • baner_moldova_md
  • baner_parlament_md
  • baner_presedinte_md
  • banner_MAI
  • cnpdcp
  • vama