Polițiștii de frontieră, mesageri ai tradițiilor

mar3Tradițional, de 1 Martie, polițiștii de frontieră celebrează venirea primăverii prin împarțirea de mărţişoare persoanelor care traversează hotarul. Și în acest an, Poliția de Frontieră și-a propus să continue tradiția și să lase amintiri frumoase călătorilor, în toate punctele de trecere situate atât la graniţă cu România, cât şi Ucraina.

4.000 pachete de țigarete descoperite la frontiera moldo-română

IMG4Angajații autorităților de frontieră din R.Moldova și România au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în urma căreia au identificat patru persoane, cetățeni moldoveni, care încercau să introducă ilegal în România, peste râul Prut, 4.000 pachete țigări de contrabandă.

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

1263976 499407116821494 903842408 oÎn rezultatul desfășurării activităților specifice în zona de competență, cu scopul de a supraveghea și controla frontiera de stat, preveni și combate migrația ilegală și infracționalitatea transfrontalieră, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat 24 acțiuni ilegale, după cum urmează:

Steroizi anabolizanți, transportați pe corp (VIDEO)

chih2800 de pastile în asortiment au fost descoperite asupra unui cetățean al Italiei, de către poliţiştii de frontieră și colaboratorii vamali. Cazul a fost înregistrat astăzi, în punctul de trecere a frontierei Chișinău-Aeroport.

Ședința de lucru între reprezentanții Direcțiilor regionale ale Poliției de Frontieră și Oficiilor de câmp ale EUBAM

13uPerfecţionarea procedurilor de control la frontieră, dezvoltarea analizei de risc, a analizei criminală, a capacităților echipelor mobile şi sporirea conceptului de pregătire a formatorilor, destinat subdiviziunilor teritoriale de frontieră, au prezentat doar unele din necesităţile identificate de către Poliţia de Frontieră şi înaintate partenerilor din cadrul EUBAM, în vederea preluării celor mai bune practici internaţionale.

Circa 9 mii de pachete de țigări, reținute în urma perchezițiilor domiciliare (VIDEO)

9Timp de cinci luni, polițiștii de frontieră au întreprins un șir de măsuri speciale de investigaţii în zona de responsabilitate a Direcției regionale „Nord”, în vederea identificării persoanelor care organizau contrabandă cu produse de tutungerie din Republica Moldova în România, peste râul Prut. Conform cercetărilor primare, în schema infracţională erau implicați atât cetăţeni moldoveni, cât și români.

O nouă oportunitate pentu polițiștii de frontieră

1În premieră pentru Poliția de Frontieră, inspectorii chinologi au beneficiat de instruire în domeniul de specialitate, prin intermediul videoconferinței, iar în calitate de instructor l-au avut pe profesorul în ştiinţe biologice, renumitul specialist în domeniul chinologiei, georgianul, Iason Constantin Badridze.

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • cnpdcp
 • vama