A fost premiată cea mai bună echipă canină a Poliției de Frontieră

caineInspectorii chinologi alături de colegii patrupezi și-au etalat aptitudinele de formare și schimb de practici pe domeniul de activitate. Pe parcursul săptămânii curente, 24 de echipe canine și-au dat întâlnire în cadrul Direcției regionale VEST. Lucrul cu patrupezii este unul activ și divers, deoarece sunt antrenați câini de diferite vârste, rase și specializați pe diferite domenii: căutarea urmei (miros uman), depistarea și identificarea obiectelor abandonate, căutarea persoanelor evadate/ascunse, depistarea produselor de tutun, a substanțelor stupefiante și explosive, reținerea și imobilizarea infractorilor transfrontalieri sau alte necesități operative.

88 sticle cu alcool ridicate în PTF Tudora

conicac111Un conducător auto este documentat pentru tăinuirea numărului real de sticle pline cu alcool fără timbru de acciz. Incidentul a fost înregistrat în data de 19 aprilie a. c. pe direcția ieșire din R. Moldova.

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

1263976 499407116821494 903842408 o

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

PTF Palanca va fi reconstruit după standardele UE

132 14Conducerea Poliției de Frontieră împreună cu prim-ministrul Republicii Moldova domnul Pavel Filip au efectuat astăzi, 20 aprilie 2018 o vizită de lucru pe șantierul unde se reconstruiște noul edificiu a punctului de trecere Palanca. La eveniment au participat domnul Peter Michalko Ambasadorul UE în R. Moldova, doamna Dafina Gercheva, Coordonatoarea Rezidentă ONU și Reprezentanta Permanentă PNUD în RM, conducerea Serviciului Vamal al RM și reprezentanții Serviciului de Grăniceri al Ucrainei.

1350 m de plasă de pescuit ridicate din apele de frontieră

IMG 0130Polițiștii de frontieră din Brînza au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii pescuitului ilicit în apele de frontieră, pe direcția satelor Slobozia Mare și Văleni, raionul Cahul. Activitățile au fost efectuate în comun cu angajații Serviciului Piscicol și Inspecția Navală Sud pe parcursul zilei de ieri, 19 aprilie 2018.

Schimb de opinii în domeniul formării profesionale cu colegii germani

IMG 5938Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, s-a întâlnit în cadrul unei vizite de lucru cu președintele Academiei Poliției Federale din Lübeck, domnul Alfous Aigner și cu doamna Katja Gawehns, ofiţer de legătură al Poliției Federale pentru România şi Republica Moldova în cadrul Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti. Ședința a avut loc la sediul IGPF în data de 19 aprilie a. c.

Trei acte false prezentate în PTF Sculeni

aaa11Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au dejucat planurile a trei moldoveni care au încercat să traverseze frontiera având asupra lor documente distinctive celor neveridice. Incidentele au fost înregistrate pe sensul de ieșire din țară pe parcursul zilei de ieri 18 aprilie a. c.

Activitatea de frontieră mai vizibilă pentru societatea civilă (Video)

IMG 8139Animarea unor relații de cooperare cu reprezentanții autorităților publice locale și informarea despre activitatea de bază a Poliției de Frontieră, au constituit subiectele de discuție în cadrul unei ședințe de lucru. Evenimentul a fost organizat în prima jumătate a zilei de 18 aprilie curent, la sediul Direcției regionale SUD, or. Cahul.

Cinci persoane intenționau să ajungă clandestin în Ucraina

1222În loc să-și perfecteze documentele de călătorie și să-și asigure trecerea legală a frontierei de stat, cinci persoane au ignorat cu vehemență cerințele impuse și au încercat să traverseze clandestin hotarul moldo-ucrainean. Trei cetățeni moldoveni și alți doi ucraineni au fost reținuți de polițiștii de frontieră și urmează să răspundă penal pentru ilegalitatea comisă.

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial