Cânepă depistată într-un lan de floarea-soarelui

cinepa 1Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD au efectuat un șir de acțiuni de control în apropierea nemijlocită de frontieră în comun cu inspectorii Inspectoratului de Poliție Vulcănești. În repercursiunea activității desfășurate ieri, 22 iunie a.c., în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Cișmichioi a fost găsită o plantație de cânepă într-un lan de floarea-soarelui ce se întindea pe o suprafață de 2,5 hectare.

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

1263976 499407116821494 903842408 o

În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

Cooperarea continuă cu partenerii americani în definirea noilor directive

În data de 21 iunie a. c., Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a fost gazda delegației din Statele Unite ale Americii, aflată în vizită de lucru în R. Moldova. Întâlnirea bilaterală cu reprezentanții Agenției de Apărare și Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării SUA și cei ai companiei Raytheon, a avut loc în contextul evaluării noilor posibilități de sporire a capacităților Poliției de Frontieră în domeniul asigurării securității la frontiera de stat.

Invitație de presă – Biatlon 2018

pfsimbol 29Luni, 25 iunie 2018, începând cu ora 08.00, în localitatea Zagarancea, r-nul Ungheni, se va desfășura competiția în domeniul chinologic „Biatlon 2018”. Evenimentul este organizat de Poliția de Frontieră fiind la a patra ediție. Concursul are drept scop selectarea celor mai bine pregătite echipe canine și a inspectorilor care deţin cel mai înalt grad de pregătire, abilități şi deprinderi practice în domeniul chinologic.

În atenția participanților la traficul transfrontalier!

IMG 2175Punctul de trecere a frontierei comun „Palanca- Maiaki – Udobnoe” își va sista temporar activitatea începând cu data de 21 iunie 2018, ora 17:00 până pe 22 iunie 2018, ora 17:00. În perioada respectivă sunt preconizate lucrări de construcție a rețelelor de alimentare cu energie electrică și gaze, aflate pe teritoriul punctului de trecere.

Articole de peste 200 mii lei, reținute în zona de frontieră

viber imagePolițiștii de frontieră din Direcția Regională Nord, au contracarat trei cazuri de introducere ilegală a unor bunuri de larg consum din Ucraina în Republica Moldova. Cazurile au fost înregistrate în zona de frontieră la sfârșitul săptămânii precedente.

Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

weqÎn perioada 11 - 17 iunie 2018, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 444 227 traversări, dintre care un număr mai mare – 222 888 treceri pe sensul de ieșire în R. Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 99 058 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule cu numere de înmatriculare străine – 49 868 traversări.

26 de ani de la crearea instituției de frontieră a Republicii Moldova

1Polițiștii de frontieră s-au reunit astăzi, 15 iunie, în Piața Independenții din orașul Ungheni pentru a sărbători cei 26 de ani de la fondarea autorității de frontieră a Republicii Moldova. Evenimentul a fost marcat nemijlocit la graniță, locul ce ne reprezintă ca entitate de frontieră. Festivitatea de omagiere a fost conturată de 93 de specialiști pregățiți în cadrul CESF, care au primit insigne de absolvent de la premierul Pavel Filip.

Atelier de lucru privind comunicarea în situații de criză mediatică

35133900 1872918669438740 6777157921470939136 nPoliția de Frontieră a găzduit etapa finală a cursului de instruire pe marginea aplicării planului de comunicare în domeniul migrației ilegale. Formatul sesiunii s-a impus prin exercițiile practice privind implicarea participanților și pregătirii pentru interviuri. Din grupul de lucru au făcut parte angajați ai Poliției de Frontieră, reprezentanți ai Biroului Migrației și Azil, Inspectoratului Național de Patrulare cu sprijinul expertului MIEUX și reprezentantul ICMPD în Republica Moldova.

Acțiuni comune la frontiera moldo-română pentru reținerea "braconierilor"

1236aUn conațional reținut și alți trei urmează să fie documentați pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, cu scopul de a prinde pește cu dispozitive interzise prin lege în apele râului Prut. Acțiunile au fost demarate de către polițiștii de frontieră din Direcția Regională Sud în comun cu colegii români.

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial