TRABOR – un nou proiect de care va beneficia Poliția de Frontieră

 MG 2013Șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Gabriel Țigănaș s-a întâlnit cu Lars J. Lonnback, șeful Organizației Internaționale pentru Migrație în cadrul evenimentului de lansare a proiectului ”Consolidarea capacității de instruire a Poliției de Frontieră în Republica Moldova - TRABOR”.

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore

1263976 499407116821494 903842408 oÎn rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a infracționalității transfrontaliere, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

30 de zile de arest preventiv pentru o suspectă de trafic de persoane (VIDEO)

2TFUO suspectă de trafic de ființe umane a fost reținută în flagrant pe Aeroportul Internațional Chișinău, în timp ce intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova alături de o potențială victimă. Reținerea acesteia, dar și toate acțiunile de documentare au fost desfășurate de către ofițerii de investigații din cadrul Poliției de Frontieră și reprezentanții Direcției de Polție Chișinău, sub coordonarea Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Principal.

„Uniți împotriva corupției”, o amplă acțiune de informare și conștientizare anticorupție

2spiaÎn contextul sărbătorii Zilei Internaționale Anticorupție – 9 Decembrie, Poliția de Frontieră în parteneriat cu Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI, Direcția Generală Anticorupție (DGA) a MAI al României și Poliția de Frontieră Română, au organizat astăzi, sub deviza “Uniți împotriva corupției”, o amplă acțiune de informare și conștientizare anticorupție în patru puncte de trecere a frontierei de stat.

Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

foto 34În perioada 2 - 8 decembrie 2019, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 317 226 traversări, dintre care un număr mai mare – 159 916 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 85 828 traversări.

Consiliul Național MIFS, reunit în ședință de lucru

 MG 1882În incinta Casei Guvernului s-a desfășurat ieri, 6 decembrie a.c., prima ședință a Consiliului Național pentru Managementul Integrat al Frontierei de Stat, în format actualizat. Întrunirea a fost prezidată de către ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, președinte al Consiliului, cu participarea funcționarilor din toate autoritățile responsabile de sistemul managementului integrat al frontierei de stat.

O familie din Irak, documentată pentru deținerea actelor falsificate

rt 05Polițiștii de frontieră de la linia intrare în țară au reținut trei cetățeni ai Irakului pentru controlul suplimentar în urma identificării unor elemente vizibile de falsificare, asupra documentelor de călătorie. Incidentul a fost semnalat, ieri seara, 4 decembrie curent, pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Noul șef al Poliției de Frontieră, a fost prezentat echipei

 MG 1663Astăzi, 5 decembrie, Rosian Vasiloi i-a întâmpinat pe ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu și pe Corneliu Groza, noul șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. Domnul Groza a fost prezentat echipei manageriale de către ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu. În acest sens, la sediul instituției a fost convocată o ședință de lucru.

Intenționa să ajungă clandestin în Ucraina, pentru a-și vedea concubina (VIDEO)

12837249 10204212931242723 1526665038 oUn locuitor al orașului Ștefan Vodă, pe numele căruia autoritățile ucrainene au aplicat interdicție, a încercat în mod fraudulos să ajungă în Ucraina. Planul său a fost deconspirat de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră „Tudora-1”. Cazul a fost înregistrat ieri, 3 decembrie a.c., bărbatul fiind reținut la mai puțin de 300 de metri de linia frontierei de stat.

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial