Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

În rezultatul desfăşurării activităţilor specifice în zona de competenţă, angajaţii Poliției de Frontieră, în perioada 15 – 21 decembrie 2014, au depistat şi reţinut 132 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

Moldovean cu identitate falsă, depistat la frontieră

20141218 103154Un cetățean moldovean a fost depistat de polițiștii de frontieră, în timp ce încerca să iasă din țară cu un pașaport biometric moldovenesc falsificat, pe care îl cumpărase cu 1500 de euro. În acest an, este primul caz de falsificare a pașaportului biometric, depistat de angajații Poliției de Frontieră.

Sistemul de evaluare a performanţelor, discutat cu experții EUBAM

Manualul de aplicare a performanţelor profesionale în Poliţia de Frontieră a fost prezentat și discutat în cadrul unei întâlniri între șeful Poliției de Frontieră, Dorin Purice, și reprezentanții Misiunii UE de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM).

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În rezultatul desfășurării activităților specifice în zona de competență, cu scopul de a supraveghea și controla frontiera de stat, preveni și combate migrația ilegală și infracționalitatea transfrontalieră, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acţiuni ilicite:

Amplificarea relațiilor de cooperare cu partenerii americani

i1Poliția de Frontieră va beneficia în continuare de asistența și sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii. Perspectivele de colaborare bilaterală pentru 2015, dar și o retrospectivă a activităților comune au fost discutate astăzi de către șeful Poliției de Frontieră, Dorin Purice, și Consilierul Programului Controlul Exporturilor și Securității Frontaliere, David Sulaberidze.

  • baner_guvern_md
  • baner_moldova_md
  • baner_parlament_md
  • baner_presedinte_md
  • banner_MAI
  • cnpdcp
  • vama