Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În rezultatul desfășurării activităților specifice în zona de competență, cu scopul de a supraveghea și controla frontiera de stat, preveni și combate migrația ilegală și infracționalitatea transfrontalieră, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acţiuni ilegale:

Consolidarea cooperării în domeniul asistenței tehnice externe

1Astăzi, 11 februarie, în punctul de trecere Tudora a avut loc ședința de lucru a reprezentanților Poliției de Frontieră a Republicii Moldova și Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei. Întrevederea s-a desfășurat în contextul realizării prevederilor capitolului II al Planului de cooperare pentru anul 2015, care presupune dezvoltarea cooperării interinstituționale în domeniul proiectelor și programelor de asistență externă.

Reprezentanții Platformei Letone de Cooperare pentru Dezvoltare interesați de colaborarea moldo-letonă în domeniul de frontieră

11Un grup de jurnaliști, bloggeri și studenți care fac parte din Platforma Letonă de Cooperare pentru Dezvoltare, condus de Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Letoniei la Chișinău, Vita Dobele, a vizitat Departamentul Poliției de Frontieră. Evenimentul a oferit posibilitatea delegației letone să se familiarizeze cu rezultatele proiectelor comune demarate în contextul cooperării fructuoase moldo-letone în domeniul de frontieră, inclusiv și pe dimensiunea chinologică.

90 mii de țigarete de contrabandă urmau să ajungă ilegal în România

3contrabandaÎn rezultatul unei acțiuni desfășurate pe linia combaterii trecerii ilegale peste frontiera de stat a produselor de tutungerie, polițiștii de frontieră moldoveni în conlucrare cu colegii români au destructurat activitatea criminală a unui grup de cetățeni ai R. Moldova specializați în contrabanda cu țigări.

Cartea Verde falsificată, document mai frecvent depistat la frontieră

IMG 5841355 de documente falsificate, prezentate pentru mijloacele de transport, au fost ridicate de angajații Poliției de Frontieră pe parcursul anului 2015. Un număr mare de falsuri le-a constituit asigurarea auto Cartea Verde – 200 de documente, împuternicirile notariale - 71 la număr și 38 de certificate de înmatriculare care au creat motive de cercetare penală a conducătorilor auto.

Situația operativă discutată de polițiștii de frontieră din Republica Moldova și România

2La sfârșitul săptămânii trecute, în orașul Cahul, s-a desfășurat întrevederea de lucru între reprezentanții Direcțiilor regionale SUD, VEST, NORD ale Poliției de Frontieră a Republicii Moldova și Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași - România. Ședința ordinară a avut ca scop prezentarea situației operative pentru trimestrul IV al anului 2015, realizarea prognozei fenomenului infracțional transfrontalier, precum și analizarea stadiului de colaborare în sectoarele de responsabilitate la frontiera comună.

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • cnpdcp
 • vama