Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

1263976 499407116821494 903842408 oÎn rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

Transportatorii de pasageri verificați minuțios la trecerea frontierei de stat

54006152 10218116075438630 4203476778833936384 nÎn scopul prevenirii și combaterii transportului ilicit de călători în traficul internațional, în mai multe puncte de trecere a frontierei s-au desfășurat verificări minuțioase asupra transportatorilor de pasageri. Acțiunile date au fost organizate sub egida Ministerului Economiei și Infrastructurii, în conlucrare cu reprezentanții Poliției de Frontieră, Serviciului Fiscal de Stat și Agenţiei Naţionale de Transport Auto (ANTA).

Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

567r545În perioada 11 – 17 martie 2019, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 95 de evenimente, cu documentarea a 106 persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

Noi directive de conlucrare moldo-lituaniene

pf 90Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari și omologul său din Lituania, Renatas Pozela au confirmat disponibilitatea colaborării continue și susținerii reciproce în diferite domenii de activitate.

Angajamente comune privind evaluarea riscurilor la frontiera moldo-ucraineană

pf 8Experții din domeniul analiza riscurilor ale autorităţilor de frontieră din Republica Moldova şi Ucraina s-au întâlnit într-o ședință de lucru privind realizarea Raportului comun de evaluare a riscurilor pe segmentul de frontieră moldo-ucrainean pentru anul 2018. Vizita delegației Ucrainene la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră au avut loc în perioada 12-14 martie a.c.

Acte false depistate în timpul controlului la frontiera moldo-română

181104 10Polițiștii de frontieră din punctele de trecere Sculeni și Leușeni au identificat în timpul controlului de frontieră trei documente ce prezentau indici de falsificare. Cercetați pentru uz de fals în acte sunt doi conaționali și un cetățean al României. Incidentele au fost semnalate în ultimele 12 ore.

Extinderea activității privind combaterea traficului ilicit de droguri și arme

pf 3”Lărgirea ariei de activitate a Unității Comune de Control a Containerelor cu deservirea mai multor puncte de trecere” a fost propunerea șefului adjunct al Poliției de Frontieră Valentin Fiodorov în cadrul întrevederii cu Coordonatorul regional al Oficiul Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate (UNODC) Naida Chamilova. 

Un lot de telefoane mobile, ascuns în microbuzul de pe ruta Odessa-Chișinău

tel4Telefoane mobile și accesorii pentru acestea, camuflate în salonul unui microbuz de rută cu scop de a fi introduse ilegal în țară, au fost depistate în punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe. Cazul a fost consemnat în seara zilei de ieri, 12 martie a.c. de către echipa de control, formată din cele patru entități de frontieră și vamale din Republica Moldova și Ucraina.

Reținut 72 de ore pentru trecere ilegală a frontierei de stat

arest-1Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii privind traversarea clandestină a frontierei de stat. Subiectul cercetării este un conațional care a încercat să ocolească punctul de trecere din proximitate deplasându-se spre interiorul țării prin câmp.

Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

IMG 2431În perioada 04 – 11 martie 2019, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 88 de evenimente, cu documentarea a 97 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează: 

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial