Reuniunea partenerilor de proiect în cadrul Comitetului Director

1Astăzi, 26 noiembrie 2014, reprezentanți ai Poliției de Frontieră au participat la cea de-a doua reuniune a Comitetului Director al Proiectului în Chişinău, Moldova. Reuniunea a fost organizată de Centrul Internaţional pentru Dezvoltarea Politicilor de Migraţie (ICMPD), din numele Ministerului de Interne al Ungariei.

Mesaj de condoleanțe

Din numele angajaților Poliției de Frontieră și al meu personal transmitem întreaga compasiune Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale în legătura cu trecerea în neființă a colegilor lor.
În aceste momente de cumplită încercare şi suferinţă pentru familiile şi apropiaţii celor atât de devreme plecaţi dintre noi, venim cu un mesaj de adâncă tristețe, condoleanțe și îmbărbătare, fie ca bunul Dumnezeu să aducă alinare familiilor îndoliate și să le dea putere să treacă peste aceste momente.
DUMNEZEU să-i odihnească în pace!
Cu profund regret,
Dorin Purice, șeful Poliției de Frontieră.

Armă și muniții, depistate la frontiera moldo-română

IMG 1031Poliţiştii de frontierei în comun cu colaboratorii vamali au prevenit un caz de trecere ilegală peste frontiera de stat a unui pistol și muniții. Cazul a fost înregistrat în seara zilei de ieri, 25 noiembrie, la pista de control„intrare autoturisme în R.Moldova” a punctului de trecere Sculeni.

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În rezultatul desfășurării activităților specifice în zona de competență, cu scopul de a supraveghea și controla frontiera de stat, preveni și combate migrația ilegală și infracționalitatea transfrontalieră, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acţiuni ilegale:

Întâlnire la sfârșit de mandat

p1Șeful Poliției de Frontieră, Dorin PURICE, a avut astăzi o întrevedere cu șeful Oficiului de câmp Chișinău al EUBAM, Heiko WILD. Întâlnirea a fost prilejuită de finalizarea mandatului șefului Oficiului de câmp Chișinău în această funcţie.

Informații utile pentru vânători

4pÎn legătură cu începerea sezonului de vânătoare de mistreți, care va dura până la 31 decembrie curent, Poliția de Frontieră vine cu unele recomandări pentru a evita cazurile de încălcare a regimului zonei de frontieră și de braconaj cinegetic:

Situația la frontieră, bilanțul săptămânii

În rezultatul desfăşurării activităţilor specifice în zona de competenţă, angajaţii Poliției de Frontieră, în perioada 17 – 23 noiembrie 2014, au depistat şi reţinut 212 persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

  • baner_guvern_md
  • baner_moldova_md
  • baner_parlament_md
  • baner_presedinte_md
  • banner_MAI
  • cnpdcp
  • vama