Bilanț semestrial la Direcția regională SUD

DSC 0482Direcția regională SUD a Poliției de Frontieră și-a prezentat astăzi totalurile primelor șase luni de activitate în anul 2015, unde au evidenţiat rezultatele, dar şi problemele cu care se confruntă efectivul subdiviziunii. Ședința de bilanț a avut loc la Sectorul Poliției de Frontieră Cahul, cu participarea echipei manageriale a Direcției și șefilor subunităților de frontieră.

În atenția reprezentanților mijloacelor de informare în masă

IMG 1468Stimați jurnaliști, vă invităm luni, 6 iulie, la competiţia în domeniul chinologic „Biatlon 2015”. Evenimentul este organizat, în premieră, în cadrul Departamentului Poliției de Frontieră și are ca scop selectarea celor mai bine pregătite echipe canine și a acelor inspectori, care deţin cel mai înalt grad de pregătire, abilități şi deprinderi practice în domeniul chinologic.

Poliția de Frontieră va dispune, în premieră, de propriul Plan de Integritate, elaborat în strictă conformitate cu cele mai bune practici naționale și internaționale

IMG 9371Departamentul Poliției de Frontieră a definitivat procesul de evaluare a riscurilor de corupție în cadrul Poliției de Frontieră, procedură inițiată la data de 12.05.2014, în colaborare cu Centrul Național Anticorupție. Procesul dat prevede identificarea factorilor instituţionali care favorizează sau pot favoriza corupţia, precum şi elaborarea unor măsuri viabile de minimizare a efectelor acestora.

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore

1263976 499407116821494 903842408 o

În rezultatul desfășurării activităților specifice în zona de competență, cu scopul de a supraveghea și controla frontiera de stat, preveni și combate migrația ilegală și infracționalitatea transfrontalieră, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acţiuni ilegale:

Consolidarea cooperării moldo-ucrainene în domeniul combaterii corupției

A 1Sediul punctului de trecere ”Tudora” a găzduit, ieri, 1 iulie, întrevederea de lucru a conducătorilor subdiviziunilor de securitate internă și inspecție efectiv ale Poliției de Frontieră a Republii Moldova și Direcției regionale Sud a Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei.

Un nou lot de utilaj tehnic pentru poliţişitii de frontieră

IMGP7940Astăzi, 2 iulie, în incinta Departamentului Poliției de Frontieră a avut loc ceremonia oficială de transmitere a unui nou lot de echipament special, furnizat în cadrul proiectului ”Armele de distrugere în masă – Programul de Prevenire a Proliferării” (ADM-PPP). 

Polițiștii de frontieră, parte a încă a unei acțiuni caritabile

IMG 9317 1Poliția de Frontieră a oferit astăzi un cadou IMSP Institutului Oncologic. Cele 2 climatizatoare au fost procurate din banii adunați benevol de către angajații instituției, în cadrul uneia dintre acțiunile caritabile, organizate cu prilejul zilei profesionale.

Direcția analiza riscului a primit în dar echipament tehnic

IMG 9296În contextul proiectului Parteneriatului Estic ,,Dezvoltarea capacităților instituționale în domeniul Managementul Integrat al Frontierei”, astăzi, 1 iulie, la sediul Departamentului Poliției de Frontieră a avut loc donarea unui lot de echipament, destinat Direcției analiza riscului.

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • cnpdcp
 • vama