Olga - Friday, 24 March 2017 06:58 - Republica Moldova

Buna ziua!

Va rog sa-mi raspundeti :

Detin pasaport rormesc dar care mai e valabil pina in  August 2017 (inca 4 luni)

As putea calatori acum in luna Aprilie  2017 cu acest pasaport daca am viza de lucru in Uae care e valabila pina in 2018. (Viza este lipita in acest pasaport roman )

Mersi anticipat.

rugina silviu - Thursday, 23 March 2017 21:08 - barlad

Buna ziua. Vreau sa va intreb daca pot trece cu un autoturism in republica moldova, in vizita, daca nu este inmatriculat pe numele meu dar am procura! Am inteles ca acum este nevoie de comodat altfel nu te lasa la vama sa treci in Moldova. Sunt cetatean Roman

ina - Thursday, 23 March 2017 21:00 - genova

Bună seara.am vrea un răspuns concret ,sotul meu este romin eu din RM căsătoria a avut loc în Moldova.acum suntem în italia el cu rezidenta aici și cu munca legal eu urmez să-mi fac actele aici dar am nevoie de apostilarea lor în Moldova,cum as putea sa ma intorc înapoi cu pasaportul biometric după ce am stat trei luni??e nevoie de o chemare din partea soțului ca sa nu aștept 3 luni...mulțumesc .

Serghei - Thursday, 23 March 2017 19:42 - Soroca

Buna seara am o problema sotia a parasit hotarul tarii impreuna cu copilul de 3 ani fara acordul meu de a scoate minorul din tara si se afla in Spania deja9 luni ce masuri sa interprind .ca sa fie in culuarul rosu copilul ca sa nu mai Iasa din Tara 

ina - Thursday, 23 March 2017 17:11 - genova

Bună ziua am o întrebare,sotul meu este romin eu din RM căsătoria a avut loc în Moldova,el este cu rezidenta în Italia  eu vreau să-mi iau permisul de songiorno  și trebuie sa îmi apostilez certificatul de casatorie apoi sa ma intorc în italia ,cum as putea sa ma intorc fără a avea probleme la vama cu pasaportul biometric????pe baza certificatului de casatorie și precum ca el este rezident sau după 3 luni ...mulțumesc..

Maxim - Thursday, 23 March 2017 12:57 - Bucuresti

Buna zi, sunt cetatean ucrainean si am permis de sedere in Romania(student), Matusa mea are masina inmatriculata in Romania... Intrebarea me este urmatoarea: Pot sa intu in Ucraina cu masina ei, daca am procura, care face dovada, ca proprietar(ea) imi permite iesire din tara si cu permisul meu de sedere? 

Multumesc anticipat!

natalia - Thursday, 23 March 2017 11:19 - Chisinau

Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: trebuie sa plec in Cehia, iar biletul este Moldova-Kiev-Praga, pot sa plec doar cu buletinul romanesc si pasaport MD simplu? sau este necesar pasaport biometric ?

Lilia - Thursday, 23 March 2017 09:22 - Măcărești, Ungheni

Bună ziua,

De unde pot să obțin certificat asupra intrărilor și ieșirilor din țară în ultimile 12 luni. 

DPF - Thursday, 23 March 2017 16:35

Pentru a afla informaţii solicitate este necesar să depuneți o cerere în adresa Departamentului Poliţiei de Frontieră: MD 2059, mun. Chişinău, str.Petricani 19. Totodată, Vă informăm că, informaţia pe care o solicitaţi cade sub incidenţa Legii nr. 133 din 08.07.2011 privind protecţia datelor cu caracter personal. În acest context, este posibil de a obţine informaţia doar personal, cu prezentarea buletinului de identitate. 

Radu - Wednesday, 22 March 2017 23:06

Detin pasaport roman si buletin moldovenesc cu domiciliu in raion de langa frontiera moldo-ucraineana,sunt suficiente pentru a calatori din Moldova in Ucraina prin segmentul transinstrean?

DPF - Thursday, 23 March 2017 16:35

În prezent Poliția de Frontieră a Republicii Moldova nu efectuează controlul la trecerea frontierei în punctele de trecere amplasate pe segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene, necontrolat de autorităţile moldoveneşti.

olga - Wednesday, 22 March 2017 23:01 - leova

salut . Locuiesc in Portugalia si vreau vara sa-mi aduc copilul de 10 ani in vacanta   insotit  de mama mea. Spuneti-mi va rog , declaratia pot s-o fac si s-o traduc si s-o intaresc la un notar sau e obligatoriu s-o fac la ambasada rep.Moldova in rep.Portugheza. si declaratia de la tata cum trebue sa fie ? tradusa in portugheza apostilata sau in general cum trebue facute declaratiile si de ce acte e nevoie. Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati. va multumesc

DPF - Thursday, 23 March 2017 16:36

Vă informăm că, în conformitate cu prevederile al.(1), art. 1 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova - cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente.  De asemenea, conform al.(2) art.1 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 „Cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova”, minorii au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova numai însoţiţi de unul dintre reprezentanţii lor legali sau de un însoţitor, desemnat prin declaraţie de către reprezentantul legal al cărui semnătură se legalizează notarial.  La fel,  în cazul în care minorul pleacă să se domicilieze în străinătate, este necesar consimțământul, exprimat prin declaraţie, al ambilor părinţi ale căror semnături se legalizează notarial, iar în cazul altor reprezentanţi legali - consimțământul acestora, exprimat prin decizia autorităţii tutelare. Conform legislaţiei R.Moldova, în cazul Dvs. nu este necesară declaraţia de la al doilea părinte. Vă recomandăm să perfectaţi declarația la Ambasada RM în statul respectiv. În cazul în care actul se perfectează altfel, va fi nevoie să-l şi apostilaţi.

Doinita - Wednesday, 22 March 2017 20:39 - Soldanesti

buna ziua 

momentan ma aflu peste hotare in Uk cu viitorul meu sot

suntem aici cu pasaport romin

intrebarea mea este următoarea: in mai anul acesta urmează sa ne celebram căsătoria 

voi putea eu dupa căsătorie sa plec peste hotare cu pașaportul romin fara numele schimbat ?

Sau Exista vreo perioada de timp valabilă ca sa pot pleca peste hotare inca cu pașaportul romin cu numele de domnișoara sau nu?

daca exista aceasta perioada care este ea Si daca va trebui sami schimb si pașaportul moldovenesc ca sa trec frontiera la MD sau voi putea trece cu cel romin ?

multumesc anticipat

DPF - Thursday, 23 March 2017 16:36

Vă informăm că, în conformitate cu prevederile art.15 al Legii nr.215 din 01.11.2011 cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova, temei pentru autorizarea trecerii frontierei de stat servesc actele de călătorie valabile prevăzute de legislaţia în vigoare. În acest context, conform prevederilor art.5 al Legii nr.273 privind actele de identitate din sistemul naţional de paşapoarte, se consideră nevalabile actele de identitate: „a) cu ajutorul cărora nu poate fi identificat titularul; b) modificate nelegitim sau cele ce urmează a fi modificate; c) în care lipsesc unele date reglementate legal sau care nu corespund adevărului; d) al căror termen de valabilitate a expirat; e) ce nu corespund statutului juridic al titularului”. Astfel, Vă sugerăm să aduceţi actele Dumneavoastră de călătorie în regulă, după schimbarea datelor personale. Valabilitatea paşaportului poate fi verificată de orice persoană, accesând http://www.registru.md/, portalul serviciilor electronice, la compartimentul Ghidul serviciilor prestate on-line.

victor - Wednesday, 22 March 2017 14:00 - chisinau

Buna ,la admitere in politie de frontierae nacesat bacul sau numai sa am 18ani ?

Natalia - Wednesday, 22 March 2017 13:02 - Berlin/Chisinau

Buna ziua. Eu si copilul in virsta de 8 ani locuim legal in Germania pe baza de pasaport romanesc, am emigrat din Moldova pe baza pasaportului romanesc. Copilului pe 20 aprilie ii expira deja actul romanesc, dar cum invata in Germania la scoala, nu putem sa ne intoarcem in Moldova pentru a-l reinoi decat in iulie cand are vacanta. Ma intereseaza daca dupa expirarea pasaportului romanesc, copilul are dreptul din punct de vedere legal la cele 90 zile pe teritoriul UE pe baza pasaportului moldovenesc prezentand la intoarcere pasaportul moldovenesc + cel romanesc unde arata cand a expirat sau e nevoie totusi sa intre in tara cu pasaportul romanesc si sa iasa din nou pe baza actelor moldovenesti pentru a se incepe contorizarea celor 90 zile permise. Va multumesc anticipat pentru raspuns!

DPF - Thursday, 23 March 2017 16:36

Întrebarea Dvs. nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova. Ţinând cont de faptul că modul de intrare, şedere şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia, vă recomandăm să adresaţi întrebarea autorităţilor statului respectiv.

marius - Wednesday, 22 March 2017 12:23 - bolintin deal

sal am o masina anmatriculata pe numele mamei mele.ami puteti spune va rog daca pot trece la vama fara mama?

DPF - Wednesday, 22 March 2017 15:13

Potrivit prevederilor pct.10 subpct.2, al „Regulamentului circulaţiei rutiere”, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr.357 din 13.05.2009, conducătorul mijlocului de transport necesită să deţină asupra sa permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria (subcategoria) din care face parte autovehiculul condus, certificatul de înmatriculare (înregistrare) a vehiculului, eliberat pe numele acestuia în modul stabilit ori certificatul de înmatriculare (înregistrare) a vehiculului însoţit de un alt document (procură, mandat, contract de comodat) ce atestă dreptul la utilizarea lui sau, după caz, certificatul de înmatriculare (înregistrare) eliberat pe numele persoanei juridice şi foaia de parcurs, precum şi asigurare obligatorie de răspundere civilă auto externă Carte Verde, valabilă pentru ţara de tranzit şi destinaţie.

Luanda stoica - Wednesday, 22 March 2017 12:00 - Roma

Buna ziua.as avea nevoie de o informatie.e adevarat ca s-a aprobat legea cum ca nu mai poti iesii sau intra in tara cu masina ta personala decat pe platforma???noi in august am vrea sa plecam din italia in romania si am citit pe internet. A de la 25 martie nu se mai poate cu masina decat pe platforma.va multumesc

DPF - Wednesday, 22 March 2017 15:14

Întrebarea Dvs. nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova. Vă sugerăm să contactaţi Poliția de Frontieră a României la pagina oficială http://www.politiadefrontiera.ro/

Ana - Wednesday, 22 March 2017 10:57

Ce document trebuie sa prezint la frontiera Rep. Moldova in situatia in care eu vreau sa ma deplasez singura din Romania in Rep. Moldova cu automobilul care este pe numele sotului ?

DPF - Wednesday, 22 March 2017 15:14

Potrivit prevederilor pct.10 subpct.2, al „Regulamentului circulaţiei rutiere”, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr.357 din 13.05.2009, conducătorul mijlocului de transport necesită să deţină asupra sa permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria (subcategoria) din care face parte autovehiculul condus, certificatul de înmatriculare (înregistrare) a vehiculului, eliberat pe numele acestuia în modul stabilit ori certificatul de înmatriculare (înregistrare) a vehiculului însoţit de un alt document (procură, mandat, contract de comodat) ce atestă dreptul la utilizarea lui sau, după caz, certificatul de înmatriculare (înregistrare) eliberat pe numele persoanei juridice şi foaia de parcurs, precum şi asigurare obligatorie de răspundere civilă auto externă Carte Verde, valabilă pentru ţara de tranzit şi destinaţie.

Inga - Tuesday, 21 March 2017 21:05 - Criuleni

Buna seara! Vrea sa va intreb ,unde ma adresez atunci cind detin informatii despre o persoana cu acte false ,mai exact pasaport roman,care se afla peste hotare..in Franta... Vreau sa mentionez ca cunosc toate datele persoanei in cauza si adresa unde acum sta.... Si ce pedeapsa primeste pentru astfel de incalcari? Multumesc!

DPF - Wednesday, 22 March 2017 15:18

Vă recomandăm să contactați ofițerii Direcției investigații speciale a Poliției de Frontieră, la nr de tel.: (022) 259 735 sau să  transmiteți mesajul dvs pe adresa de e-mail: dis@border.gov.md.

Nadeja - Tuesday, 21 March 2017 13:25 - Lapusna Moldova

Buna ziua. Am auzit de la cateva persoane ca a iesit o lege noua privind timpul de aflare peste horarele tarii, adica in UE. Eu mere merg cate trei luni din sase. Adica trei luni in UE si trei luni In MD. Acum insa mi s-a spus ca s-a modificat legea si ca trebuie deja 6 luni in Ue si 6 in MD, Altii spun ca doar 3 luni in UE si 6 acasa. Care  informatie e adevarata?  Sau daca in genere este adevarata vreo informatie. Am cautat in internet dar nu am gasit nimic de genul. Multumesc anticipat si sper sa fie pe intelesul dvs! o zi buna!

DPF - Wednesday, 22 March 2017 15:15

Informații referitor la condițiile de călătorie fără viză în statele Uniunii Europene,  puteți găsi accesând: http://border.gov.md/index.php/ro/novisa și http://border.gov.md/index.php/ro/visaeu

Alexandri - Tuesday, 21 March 2017 13:12 - Moldova

Buna. EU ma aflu in Germania iar sotia SI fiica de 16 ani in Moldova dispun de pasapoarte  MD biometrics pentru a traversa    frontieraa Sa vina in Germaniad de CE  actee au nevoe (procura ,declaratie din partea mea) Multumim

DPF - Wednesday, 22 March 2017 15:15

În conformitate cu prevederile art.1 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente, iar minorii au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova numai însoţiţi de unul dintre reprezentanţii lor legali sau de un însoţitor, desemnat prin declaraţie de către reprezentantul legal al cărui semnătură se legalizează notarial, iar în cazul în care minorul pleacă să se domicilieze în străinătate, este necesar consimţământul, exprimat prin declaraţie, al ambilor părinţi ale căror semnături se legalizează notarial. Modul de intrare, şedere şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia.

Chiheri emil olimpiu - Tuesday, 21 March 2017 00:16 - Reghin

Buna ziua! Am o intrebare: daca mi-am pierdut buletin in germania mai pot intra in tara romania? Precizez faptul ca detin permisu, copie buletin, carte de alegator.

DPF - Tuesday, 21 March 2017 17:03

Întrebarea Dvs. nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova. Astfel, vă recomandăm să adresaţi întrebarea autorităţilor statului respectiv sau să vizualizaţi pagina oficială a Poliţiei de Frontieră Române, sursa http://www.politiadefrontiera.ro/.

Elena - Monday, 20 March 2017 23:57

Buna sera am o intrebare as dori sa va intreb o persoana  care se afila in Italia cu biometric si nu reusesti sa sa intre in tara pina nu va trece un an Din causa ca aici trebuie sa asiste  o persoana  cu probleme de sanatate , doream sa stiu ce conseguenze va avea? Va plati o amenda? 

Va multumesc mult 

DPF - Tuesday, 21 March 2017 17:04

Vă informăm că în cazul care cetăţenii Republicii Moldova vor încălca regulile de şedere pe teritoriul statelor membre ale UE, aceştia vor fi puşi în situaţia de a părăsi sau de a fi deportaţi forţat din ţara respectivă (acţiune care întotdeauna este asociată cu interdicţia de intrare de la 1 la 5 ani). Alternativ statele membre ale UE pot aplica ca măsura administrativă - amenzi, care pot ajunge pîna la 3000 de euro. În cazul în care amenzile nu sunt plătite, ulterior persoanei nu i se va permite intrarea în ţara respectivă.

Adrian - Monday, 20 March 2017 23:25 - Malaiesti

Pina pe ce data sunt valabile numerele re inmatriculare ucu numar transnistrean ....? Si cum se poate dn rezolvat intrebarea

DPF - Tuesday, 21 March 2017 17:04

Întrebarea Dvs. nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră. Vă sugerăm să readresaţi întrebarea Serviciului Vamal al Republicii Moldova, tel. +37322574111 sau să accesaţi pagina web a instituţiei: http://www.customs.gov.md/.

marin - Monday, 20 March 2017 23:23 - italia

buna ziua.am o intrebare. vreau sa plec in italia cu masina tatalui meu.eu am resedinta in italia.dar tatal meu in moldova.de ce acte sunt nevoie si cit timp pot sta in italia cu masina??

DPF - Tuesday, 21 March 2017 17:04

La traversarea frontierei de stat cu mijlocul de transport, conducătorul necesită să deţină asupra sa certificatul de înmatriculare (înregistrare) a vehiculului, eliberat pe numele acestuia în modul stabilit ori certificatul de înmatriculare (înregistrare) a vehiculului însoţit de un alt document (procură, mandat, comodat, foaia de parcurs ş.a.) ce atestă dreptul la utilizarea lui, precum şi asigurare obligatorie de răspundere civilă auto eliberate de asigurătorii din Republica Moldova, care sînt confirmate prin datele din Sistemul informațional automatizat de stat în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule, sau la prezentarea certificatului de asigurare de frontieră valabil pentru țara de destinație, emis sub garanția unui birou din străinătate, sau la prezentarea altor documente de asigurare auto valabile pentru țara de destinație.

Ion - Monday, 20 March 2017 23:01 - Stefan Voda

buna ziua ma numesc Ion sunt proprietarul unui automobil cu numere straine cu volanul in partea dreapta 2004 anul fabricarii spuneti varog pina pe ce data am dreptul sa circul cu ea pe teritoriu RM avind toate actele in regula . Multumesc

DPF - Tuesday, 21 March 2017 17:05

Întrebarea Dvs. nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră. Vă sugerăm să readresaţi întrebarea Serviciului Vamal al Republicii Moldova, tel. +37322574111 sau să accesaţi pagina web a instituţiei: http://www.customs.gov.md/.

Alexei - Monday, 20 March 2017 18:13 - Franta

Buna ziua, spuneti  va rog daca la moment  legislatia in vigoare permite importarea masinilor usoare intre 7 si 10 ani si daca da pina cind vom putea profita de acest lucru? Multumesc anticipat!

DPF - Tuesday, 21 March 2017 17:05

Întrebarea Dvs. nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră. Vă sugerăm să readresaţi întrebarea Serviciului Vamal al Republicii Moldova, tel. +37322574111 sau să accesaţi pagina web a instituţiei: http://www.customs.gov.md/.

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • cnpdcp
 • vama