lilian - Monday, 23 October 2017 11:44 - valea mare

bună ziua am o întrebare neam căsătorit zilele acestea și vrem sa plecam la odihna în Egipt dar pașaportul sotiiei este în familia ei de fata mare putem sa plecam peste hotare fără probleme,acuma ea este în familia mea.Va mulțumesc pentru raspuns

IGPF - Monday, 23 October 2017 16:34

Vă informăm că, în conformitate cu prevederile art.5 al Legii nr.273 privind actele de identitate din sistemul naţional de paşapoarte, se consideră nevalabile actele de identitate: a) cu ajutorul cărora nu poate fi identificat titularul; b) modificate nelegitim sau cele ce urmează a fi modificate; c) în care lipsesc unele date reglementate legal sau care nu corespund adevărului; d) al căror termen de valabilitate a expirat; e) ce nu corespund statutului juridic al titularului”. Astfel, Vă sugerăm să aduceţi actele Dumneavoastră de călătorie în regulă, după schimbarea datelor personale. La traversarea frontierei de stat cu paşaportul pe numele vechi, în cazul în care documentul va deţine statut „nevalabil”, acesta va fi ridicat, şi respectiv persoana va fi returnată. 

Ana - Sunday, 22 October 2017 23:15 - Londra

Buna seara , as vrea sa intreb pot trece frontiera din londra la avion cu cursa directa Londra-Chisinau cu pasaport moldovenesc biometric valabil , daca pasaportul romanesc este expirat de o luna jumatate ?

IGPF - Monday, 23 October 2017 16:34

Documentele menţionate de Dvs. sunt suficiente pentru a traversa frontiera de stat a Republicii Moldova fără careva impedimente. Totodată, ținând cont de faptul că, modul de intrare, şedere şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia, Vă sugerăm să adresați întrebarea dvs. autorităților competente ale Regatului Unit al Marii Britanii.

Ribca - Sunday, 22 October 2017 23:00

Buna ziua, dupa ce primesc pasaportul alb in cit timp ar trebui sa parasesc tara in care ma aflu (Italia) pentru a reveni in Republica Moldova. Multumesc!

IGPF - Monday, 23 October 2017 16:35

Detalii referitor la  Titlului de călătorie a RM puteți obține accesând: http://www.mfa.gov.md/informatii-cetatenii-rm/titluri-calatorii/.

Diana - Sunday, 22 October 2017 21:22 - Spania Madrid

buna, sunt in Spania de un an si 3 luni, am  pasaport biometric, in decembrie vreau sa plec de urgență in republica Moldova aici in spania am învățat si invat si acum... mă puteți ajuta spunindumi de ce acte am nevoie ca sa pot pleca in țară fără de a primi un deport ? 

IGPF - Monday, 23 October 2017 16:35

În sensul perioadei de ședere de 90 de zile, vă informăm că în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/399 al PE şi al Consiliului din 9 martie 2016 cu privire la Codul Uniunii privind regimul de trecere a frontierelor de către persoane (Codul Frontierelor Schengen), resortisanţii ţărilor terţe se pot afla pe teritoriul statelor membre pentru o perioadă de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, ceea ce implică luarea în considerare a ultimei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de şedere.  Suplimentar, vă informăm că, termenul de aflare în spaţiul unic european poate fi calculat prin utilizarea calculatorului Schengen, accesând pagina WEB: http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-we-do/policies/borders-and-visas/border-crossing/schengen_calculator_en.html.  De asemenea, în Ghidul anexat puteţi  găsi informaţia necesară pentru a Vă informa mai detaliat la toate aspectele şederii în statele membre ale Uniunii Europene.

Igor - Sunday, 22 October 2017 20:18 - Moldova

Spunemi va rog kit mai este valabil pasaport daca am depus actele pentru buletin si schimb adresa domiciluilui? Multumesc 

IGPF - Monday, 23 October 2017 16:35

Întrebarea Dvs. nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova. Prin urmare, Vă sugerăm să vă adresaţi întrebarea  „Agenția Servicii Publice”  www.asp.gov.md.

Mihaela - Sunday, 22 October 2017 13:17 - London

Buna ziua..

Sotul meu are o sora cu handicap. Am vrea sa o aducem la noi pentru o perioada nedeterminata. Nu este minora doar ca nu are semnatura pe cartea de identitate. Ce ar trebui sa facem pentru a o aduce in Regatul Unit?

Multumesc anticipat!

IGPF - Monday, 23 October 2017 16:36

În conformitate cu prevederile art.15 al Legii nr.215 din 01.11.2011 cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova, temei pentru autorizarea trecerii frontierei de stat servesc actele de călătorie valabile prevăzute de legislaţia cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, privind regimul străinilor în Republica Moldova, precum şi alte documente stabilite în actele normative. 

În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr.395 cu privire la completarea şi modificarea Hotărârii Guvernului nr.765 din 18.09.2014 cu privire la aprobarea listei documentelor de călătorie acceptate pentru traversarea de către străini a frontierei de stat a Republicii Moldova, cetăţenii României au obţinut dreptul de a traversa frontiera de stat a Republicii Moldova în baza cărților de identitate de formatul ID1, ID2 (TD-1, TD-2, conform standardelor ICAO), inclusiv biometrică. 

 

Olesea - Sunday, 22 October 2017 01:58 - Cluj

Buna seara! este posibil de trecut vama cu pașaportul moldovenesc și certificatul de catățenie român? (P.S sunt studenta)

IGPF - Monday, 23 October 2017 16:36

În conformitate cu prevederile art.1 alin.(1) al Legii nr.269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente. Modul de intrare, şedere şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia. Totodată, informații referitor la libera circulație în spațiul Uniunii Europene puteți găsi accesând:http://border.gov.md/index.php/ro/novisa  sau http://border.gov.md/index.php/ro/visaeu 

Rata Vadim - Saturday, 21 October 2017 22:04 - Falesti

Buna ziua.In luna martie 2016 am adus in Ucraina o masina de marca Mercedes care a fost intrat in Ucraina pe numele meu.As dori sa stiu ce riscuri sunt in cazul in care masina nu iese din Ucraina peste un an cum prevede legea.Mulțumesc anticipat.

IGPF - Monday, 23 October 2017 16:36

Ce ține de introducerea şi scoaterea de către persoanele fizice a mijloacelor de transport auto de/pe teritoriul vamal al Republicii Moldova, vă sugerăm să vă adresați Serviciului Vamal al Republicii Moldova, la linia de informare call center, tel. +373 (022) 574 111, sau puteți contacta linia de informare prin SKYPE: serviciul.vamal, cât și să vă adresați prin e-mail: callcenter@customs.gov.md. 

Liviu - Saturday, 21 October 2017 20:39 - Soldanesti

Buna ziua, as vrea sa stiu cat ma pot afla in Moldova. cu automobilul inregistrat in Lituania, am pasaport,buletin,permis RO, multumesc !

IGPF - Monday, 23 October 2017 16:37

În conformitate cu prevederile art.15 al Legii nr.215 din 01.11.2011 cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova, temei pentru autorizarea trecerii frontierei de stat servesc actele de călătorie valabile prevăzute de legislaţia cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, privind regimul străinilor în Republica Moldova, precum şi alte documente stabilite în actele normative.

Totodată, ce ține de introducerea şi scoaterea de către persoanele fizice a mijloacelor de transport auto de/pe teritoriul vamal al Republicii Moldova, vă sugerăm să vă adresați Serviciului Vamal al Republicii Moldova, la linia de informare call center, tel. +373 (022) 574 111, sau puteți contacta linia de informare prin SKYPE: serviciul.vamal, cât și să vă adresați prin e-mail: callcenter@customs.gov.md. 

 

Victor - Saturday, 21 October 2017 14:09 - moldova

Buna ziua.am asa o întrebare la dumneavoastră,la momentul de fata eu sunt in Italia am masina cu numere italiene si me-am facut asigurarea si cartea verde ,dar care e întrebarea ca in cartea verde nu este inclusă Moldova in cazul acesta pota sa trec vama fara nici o problema?

IGPF - Monday, 23 October 2017 16:37

Potrivit prevederilor pct.10 subpct.2 al „Regulamentului circulaţiei rutiere”, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr.357 din 13.05.2009, la cererea polițistului de frontieră, conducătorul mijlocului de transport necesită să deţină și să prezinte permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria (subcategoria) din care face parte autovehiculul condus, certificatul de înmatriculare al vehiculului (indiferent cine este proprietar), precum şi asigurare obligatorie de răspundere civilă auto eliberate de asigurătorii din Republica Moldova, care sînt confirmate prin datele din Sistemul informațional automatizat de stat în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule, sau la prezentarea certificatului de asigurare de frontieră valabil pentru țara de destinație, emis sub garanția unui birou din străinătate, sau la prezentarea altor documente de asigurare auto valabile pentru țara de destinație. 

Ion - Friday, 20 October 2017 21:44 - Chisinau

Buna seara!Spuneti-mi va rog ce se va intimpla cu emigrantii cu biometric peste hotare daca au incalcat termenul de 3 luni?

IGPF - Monday, 23 October 2017 16:37

În sensul perioadei de ședere de 90 de zile, vă informăm că în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/399 al PE şi al Consiliului din 9 martie 2016 cu privire la Codul Uniunii privind regimul de trecere a frontierelor de către persoane (Codul Frontierelor Schengen), resortisanţii ţărilor terţe se pot afla pe teritoriul statelor membre pentru o perioadă de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile, ceea ce implică luarea în considerare a ultimei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de şedere.  Suplimentar, vă informăm că, termenul de aflare în spaţiul unic european poate fi calculat prin utilizarea calculatorului Schengen, accesând pagina WEB: http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-we-do/policies/borders-and-visas/border-crossing/schengen_calculator_en.html.  De asemenea, în Ghidul anexat puteţi  găsi informaţia necesară pentru a Vă informa mai detaliat la toate aspectele şederii în statele membre ale Uniunii Europene.

Nicolae - Friday, 20 October 2017 18:54 - Londra

Buna. Spuneti va rog la moment ma aflu in Londra si am perdut pasaportul Romin acum sa plec in Moldova trebue sa fac pasaport alb la Ambasada Rominiei sau a Moldovei 

IGPF - Monday, 23 October 2017 16:37

Vă sugerăm să vă adresați la Ambasada sau Consulatul Republicii Moldova în străinătate.

Ruslan - Friday, 20 October 2017 14:12 - Chisinau

Buna ziua. Spunetimi varog pasaportul sotiei si a fiicei respira pe data de 30.06.2018. Dar vrem sa calatorim pe 15.12. 2017 pina pe 20.12.2017  in europa e posibil sa ne dee voie la vama sau trebu de schimbat pasapoartele

IGPF - Monday, 23 October 2017 16:38

În conformitate cu prevederile art.1 alin.(1) al Legii nr.269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente. Modul de intrare, şedere şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia. Totodată, informații referitor la libera circulație în spațiul Uniunii Europene puteți găsi accesând:http://border.gov.md/index.php/ro/novisa  sau http://border.gov.md/index.php/ro/visaeu .

Ionut Gal - Friday, 20 October 2017 13:31 - Iasi

Buna ziua! Doresc sa ajung in Rep Moldova Sambata 21 Oct in scop turistic si intrebarea mea este daca pot calatori cu masina firmei. E nevoie de procura data de firma de leasing? Mentionez ca am procura semnata si stampilata, doar ca am primit-o scanata (pe email) de la firma de leasing. Este ok asa? M-ar ajuta foarte mult un raspuns astazi. Multumesc in avans!

IGPF - Monday, 23 October 2017 16:38

Potrivit prevederilor pct.10 subpct.2 al „Regulamentului circulaţiei rutiere”, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr.357 din 13.05.2009, la cererea polițistului de frontieră, conducătorul mijlocului de transport necesită să deţină și să prezinte permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria (subcategoria) din care face parte autovehiculul condus, certificatul de înmatriculare al vehiculului (indiferent cine este proprietar), precum şi asigurare obligatorie de răspundere civilă auto eliberate de asigurătorii din Republica Moldova, care sînt confirmate prin datele din Sistemul informațional automatizat de stat în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule, sau la prezentarea certificatului de asigurare de frontieră valabil pentru țara de destinație, emis sub garanția unui birou din străinătate, sau la prezentarea altor documente de asigurare auto valabile pentru țara de destinație.

Andrei Preotescu - Friday, 20 October 2017 12:00 - Iasi

Buna ziua,

As dori sa merg la Odessa, Ucraina plecand din Iasi, Romania cu masina. Ce acte mi-ar trebui pentru masina tinand cont ca este in leasing? Ce acte mi-ar trebui mie la vamele din Moldova si Ucraina? Imi trebuie viza pentru Ucraina?

Orice informatie si recomandare este apreciata.

Va multumesc!

Andrei Preotescu

IGPF - Monday, 23 October 2017 16:38

Potrivit prevederilor pct.10 subpct.2 al „Regulamentului circulaţiei rutiere”, aprobat prin Hotărârea de Guvern nr.357 din 13.05.2009, la cererea polițistului de frontieră, conducătorul mijlocului de transport necesită să deţină și să prezinte permisul de conducere perfectat pe numele său, valabil pentru categoria (subcategoria) din care face parte autovehiculul condus, certificatul de înmatriculare al vehiculului (indiferent cine este proprietar), precum şi asigurare obligatorie de răspundere civilă auto eliberate de asigurătorii din Republica Moldova, care sînt confirmate prin datele din Sistemul informațional automatizat de stat în domeniul asigurărilor obligatorii de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule, sau la prezentarea certificatului de asigurare de frontieră valabil pentru țara de destinație, emis sub garanția unui birou din străinătate, sau la prezentarea altor documente de asigurare auto valabile pentru țara de destinație.

De asemenea, ținând cont de faptul că, modul de intrare, şedere şi ieşire în/din alt stat este reglementat de legislaţia acestuia, Vă sugerăm să adresați întrebarea dvs. autorităților competente ale statului unde intenționați să plecați.

 

Iuliana - Thursday, 19 October 2017 21:57 - Ludwigsburg

Buna ziua, mas bucura foarte mult daca mi-ati putea raspunde. Sunt născută in Republica Moldova( ambii părinți sunt Moldoveni) si detin numai certificatul de naștere Moldovenesc (nu am nici piesa de identitate și nici pasaport Moldovenesc). Detin pasaportul si certificatul de naștere Românesc. Am plecat din Moldova la 14 ani si trăiesc de mai mult de 10 ani in străinătate. Daca nu mi-am facut niciodata nici un document oficial moldovenesc (vb de buletin si pasaport), detin eu cetățenia Moldovenească? Sau numai română? Va multumesc anticipat pentru ajutor. Cu sinceritate Iuliana

IGPF - Monday, 23 October 2017 16:38

Conform prevederile art.5 al Legii nr.1024 din 02.06.2000 cetăţeniei Republicii Moldova, dovada cetăţeniei Republicii Moldova se face cu buletinul de identitate, cu paşaportul, cu certificatul de naştere în cazul copilului sau cu un certificat eliberat de organele competente ale Republicii Moldova.

Mihail - Thursday, 19 October 2017 19:57 - Chisinau

Buna. Pot sa refuz sau sa cer o lamurire in scris de la agentul de frontiera cind mi se spune ca trebuie sa trec renghenul? Ci ceva timp in urma treceam renghenul in fiecare data cind treceam

IGPF - Monday, 23 October 2017 16:39

Întrebarea Dvs. nu este clar expusă, pentru a putea primi răspunsul adecvat, vă sugerăm să reveniţi cu detalii în întrebarea adresată.

nadejda - Thursday, 19 October 2017 13:36 - chisinau

Buna ziua!puteti sami spuneti de ce documente are nevoie bunica ca sa poata calatori cu nepoata in Italia?

IGPF - Thursday, 19 October 2017 16:43

În conformitate cu prevederile art.1 al Legii nr. 269 din 09.11.1994 cu privire la ieşirea şi intrarea în Republica Moldova, cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova în baza paşaportului valabil, eliberat de organele competente, iar minorii au dreptul de a ieşi şi de a intra în Republica Moldova numai însoţiţi de unul dintre reprezentanţii lor legali sau de un însoţitor, desemnat prin declaraţie de către reprezentantul legal al cărui semnătură se legalizează notarial, iar în cazul în care minorul pleacă să se domicilieze în străinătate, este necesar consimţământul, exprimat prin declaraţie, al ambilor părinţi ale căror semnături se legalizează notarial.

Tatiana - Thursday, 19 October 2017 13:06 - Moldova

Bună ziua am și eu o întrebare..

Sunt moldoveanca cu 2 cetățeni..pasaport și rezidenta în București lamoment sunt în Italia am primit permisul de conducere de puțin timp, permisul e Moldovenesc. Întrebarea e am dreptul de a circula în italia sau e nevoie de ceva acte. Va mulțumesc..

IGPF - Thursday, 19 October 2017 16:43

Întrebarea Dvs. nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră a R. Moldova, deoarece modul de intrare/şedere/ieşire în/din alt state este reglementat de legislaţia acestora. Prin urmare, Vă sugerăm să vă adresaţi întrebarea organelor de poliţie ale statului unde va aflaţi.

Cristina - Wednesday, 18 October 2017 17:51

Buna ziua

Sotul este cetatian algerian care sunt metodele de obtinere a vizei de intrare in Moldova, deoarece in Algeria nu este ambasada R.M.

Este posibil sa o obtina direct viza la intrare?

IGPF - Thursday, 19 October 2017 16:44

Vă sugeram sa va consultați MAEIE, pagina oficială: www.mfa.gov.md sau puteți adresați la Biroul Migrației și Azil pe adresa Ștefan cel Mare 124, pagina oficială: www.bma.gov.md.  

Rachiu Vera - Wednesday, 18 October 2017 17:01 - Hincesti

Buna ziua.Va rog raspundeti-mi la asa o intrebare:am venit in italia cu pasaport biometric.In timpul aflarii aici am fost diagnosticata cu cancer limfatic.Deja de 7luni fac chimioterapii.Am depasit termenul de aflare in italia cu pasaport biometric.Ce trebuie sa fac pentru a nu avea probleme la intoarcerea in tara?Ce documente trebuie sa prezint?Unde trebuie sa ma adresez.Mentionez ca am si pasaport roman.Multumesc mult!!!

IGPF - Thursday, 19 October 2017 16:44

Deţinerea documentelor menţionate de Dvs. sunt suficiente pentru a traversa frontiera de stat a Republicii Moldova fără careva impedimente. Totodată, țînînd cont că modul de intrare/şedere/ieşire în/din alt state este reglementat de legislaţia acestora, Vă sugerăm să vă adresaţi întrebarea organelor de poliţie ale statului unde va aflaţi. 

viorel - Wednesday, 18 October 2017 16:07 - chisinau

salut asa o intrebre am 17 ani nu am pasaport biometric vreau sa mil fac sa plec din tara cu ajutorul unui parinte  am probleme cu politia am 2 dosare penale deschise unul deja e in judecata celalalt inca nu ,nu am ucis pe nimeni ...pur si simplu dosarele sunt de mai demult shi nu se mai termina shi vreau sa plec este posibil ?

 

IGPF - Thursday, 19 October 2017 16:44

Furnizarea informaţiei despre existenţa sau inexistenţa interdicţiei de a părăsi ţara aplicată faţă de persoane şi mijloace de transport, se va efectua în baza unei cereri personale formulate într-o formă liberă adresate Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în care obligatoriu vor fi indicate datele de identitate ale persoanei sau a mijlocului de transport pe care se solicită informaţia, adresa şi numărul de telefon al solicitantului. Totodată, la cerere este necesar de a anexa copia actului de identitate a solicitantului şi a persoanei la care se referă informaţia, copia certificatului de înmatriculare a mijlocului de transport, precum şi copia actului ce atestă dreptul solicitantului de a reprezenta interesele persoanei la care se referă informaţia sau a proprietarului/posesorului legal al mijlocului de transport. Anexarea actelor enumerate sunt obligatorii, deoarece informaţia solicitată constituie date cu caracter personal, care sunt prelucrate şi protejate în conformitate cu prevederile Legii nr.133 din 08.07.2011 „privind  protecţia datelor cu caracter personal". Informaţia solicitată v-a fi furnizată în termen de cel mult 15 zile şi v-a fi preluată personal de la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

isaeva - Wednesday, 18 October 2017 14:50 - chiscareni sungerei

Buna ziua,fratele meu cetatean al republicii moldova,vine din Germania cu masina cu numere roşii(valabile pe o luna)la intrarea in moldova nul lasa sa treaca cu asa numere.ce putem face pentru a trece vama la moldova cu masina. Mulţumim .

IGPF - Thursday, 19 October 2017 16:52

Сe ține de introducerea şi scoaterea de către persoanele fizice a mijloacelor de transport auto de/pe teritoriul vamal al Republicii Moldova, vă sugerăm să vă adresați Serviciului Vamal al Republicii Moldova, la linia de informare call center, tel. +373 (022) 574 111, sau puteți contacta linia de informare prin SKYPE: serviciul.vamal, cât și să vă adresați prin e-mail: callcenter@customs.gov.md.  

Grigore - Wednesday, 18 October 2017 13:51 - Nisporeni

Buza ziua, sunt student inmatriculat la Iasi pe baza de dosar. Am depus in septembrie juramintul pentru obtinerea cetateniei romane. vreau sa stiu daca mai am nevoie de visa de studii pentru obtinerea eventuala a permisului de sedere sau nu mai e necesara? Am certificat de cetatenie cu care am intrat in Romania. Va multumesc, o zi bunaa!

IGPF - Thursday, 19 October 2017 16:53

Întrebarea Dvs. nu ţine de competenţa Poliţiei de Frontieră a Republicii Moldova. Astfel, vă recomandăm să adresaţi întrebarea autorităţilor statului respectiv sau să vizualizaţi pagina oficială a Poliţiei de Frontieră Române, sursa http://www.politiadefrontiera.ro/

Андрей - Wednesday, 18 October 2017 13:40 - Soroca

Bună,mă adresez la dvs cu o rugăminte de ajutor eu am trecut o masină, noi ne-am intilnit la vama ea a intrat pe la vama Ucrainei s-a intors la Moldova eu am urcat in masina la vama Moldovei si am coborit la Ucraina.Un cunosc tot a fost și cind venea de la Russia la vama Ucrainei a avut mari probleme a ajuns la detenție dar a scăpat,vreau sa aflu daca o sa am si eu probleme sau dacă am deport?

IGPF - Thursday, 19 October 2017 16:55

Întrebarea Dvs. nu este clar expusă, vă rugăm reveniți cu detalii elocvente.

 • baner_guvern_md
 • baner_moldova_md
 • baner_parlament_md
 • baner_presedinte_md
 • banner_MAI
 • bb1_igp2
 • bb2_protectie civila
 • bb3_carabinieri
 • bb4_biroul migratie si azil
 • bb5_academia stefan cel mare
 • bb6_dinamo1
 • cnpdcp
 • vama
 • vy_moficial