vest

Acte falsificate puse în circulație de doi conaționali

9 Iulie 2024

În punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, pe sensul de ieșire din R. Moldova, au fost identificați doi conaționali care dețineau documente falsificate. Unul dintre aceștia a recunoscut că își procurase actul, oferind sute de euro.

În primul caz, în cadrul controlului al trecerii frontierei de stat, șoferul unui autoturism a prezentat printre documente și asigurarea auto Cartea Verde, eliberată de autoritățile moldovenești. Cercetările adiționale a documentului, cu ajutorul tehnicii speciale, au stabilit că acesta conține indici de falsificare. La cele depistate, șoferul a declarat că achitase 850 lei pentru asigurare și era convins că este un document veridic.

Cel de-al doilea conațional s-a prezentat în calitate de pasager la o mașină de ocazie. Acționând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au trecut în linia doua de control pasagerul. Printre bunurile sale, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere românesc. În cadrul verificării tehnice a documentului a fost constatat că acesta prezintă semne de falsficare. În declarații, conaționalul a precizat că prin intermediul unei persoane, identificate pe rețelele de socializare, a obținut permisul. A oferit pentru perfectarea actului 350 EUR.

Conform procedurilor legale, documentele falsificate au fost ridicate, cercetările continuă.